GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Aralık 2023 Salı 10:14

İzmir’de Soma işgaline hapis cezası!

Soma'daki maden faciasında protesto etmek için Ege Üniversitesi'nde yapılan işgal eyleminden ceza alan 11 kişi cezaevine gönderildi.

EGEDESONSÖZ - Ege Üniversitesi kampüsü içinde bir grup öğrenci, 22 Mayıs 2014 tarihinde, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin yanı sıra Berkin Elvan'ın da ölümünü protesto etmek için işgal eylemi yapmıştı.

Öğrencilere, çevik kuvvet polisleri ve diğer polis ekiplerin de desteğiyle, gece müdahale edilmiş, 38 kişi gözaltına alınmıştı. İzmir 2. Ağır Ceza mahkemesinde görülen Soma İşgali davasında 38 kişi “Eğitim ve öğretim hakkına engel olunması, kamu malına zarar verme, görevi yaptırmamak için direnme, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet ve örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 22’şer yıl hapis cezasıyla yargılanıyordu. Öğrencilerden 3’ü hakkında beraat kararı verilirken 24 kişiye ise 3 yıl 4 ay hapis cezası verilmişti. Ege Üniversitesi yönetimi tarafından toplam 338 bin TL fatura çıkartılmıştı.

2014 yılında Soma Katliamı’nı protesto etmek için İzmir Ege Üniversitesi Yabancı Diller fakültesini işgal eylemine katıldığı için ceza alan 11 kişi cezaevine gönderildi.