GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Şubat 2016 Salı 08:38

İzmir'de 'Öcalan' protestosu: 8 gözaltı

İzmir'in farklı ilçelerinde, terörist başı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümünü bahane ederek yasadışı gösteri düzenleyen terör örgütü PKK sempatizanlarına polis tarafından müdahale edildi.

Olaylar sırasında, aralarında yaşı küçüklerin de bulunduğu 8 kişi yakalandı, 1 el yapımı patlayıcı ve 6 molotof kokteyli ele geçirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, terörist başı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümünü bahane ederek yasadışı gösteri düzenlenebileceği ihtimali üzerine kentin çeşitli noktalarında önlem aldı. Terör örgütü PKK sempatizanı bazı gruplar, Konak, Buca, Karabağlar, Bornova, Bayraklı ve Menemen'de küçük çaplı yasadışı gösteriler düzenledi. Güvenlik önlemi alan polisler, göstericilere müdahale ederken, çıkan olaylarda aralarında yaşı küçüklerin de bulunduğu toplam 8 kişi yakalandı, 1 el yapımı patlayıcı ve 6 molotof kokteyli ele geçirildi. 

Buca İlçesi Çamlıkule Mahallesi'nde ise taşla belediye otobüsüne zarar veren grup, havai fişek ve çok sayıda 'Torpil' adı verilen patlayıcılardan kullandı. Grup polisin olay yerine gelmesiyle ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdi. Aynı yerde, pet şişe içinde ne olduğu henüz öğrenilemeyen sıvı madde de ele geçirildi, olay yerinde inceleme yapıldı. Polisin güvenlik önlemleri sürüyor. (dha)