GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
15 Mart 2019 Cuma 09:06

İzmir’de Nu Bass’tan çok farklı biz caz deneyimi

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği 26. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde 14 Mart 2019 akşamı sahnede doğaçlama ve müzikal etkileşimin ustası olarak tanımlanan NU Bass vardı. İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile Festival’e katılan Nu Bass dinleyenlerine çok farklı bir caz deneyimi yaşattı.

Besteci ve yorumcu olarak 40 yıla yaklaşan tanınırlığa sahip piyanist François Lindemann liderliğinde, müzikal basmakalıplardan uzakta, caz için alışılmadık bir saz olan udunu insanları sınırların ve bariyerlerin ortadan kaldırıldığı bir evrende yolculuğa çıkmaya ve hayaller kurmaya davet edercesine çalan Amine Mraihi, uzun bir caz kariyeri boyunca dünyanın en iyileriyle çalan ve sayısız kayıt yapan davulcu

Olivier Clerc, funk, rock ve caz müzik yapan gruplarda mükemmel bir elektro bas sanatçısı olarak yer alan Patrick Perrier ile modern ve fusion caz müziği icra eden ayrıca afro-caz, swing ve eğlence gösterimlerinde grup üyesi olarak görev Ivor Malherbe, Nu Bass’ın doğaçlama ve müzikal etkileşim ustası unvanını hak ettiğini kanıtladı. AASSM Küçük Salonu dolduran dinleyiciler, Lidemann’ın Grup için bestelediği eserleri seslendiren NU Bass’ı sahneden bırakmak istemedi.

26. İzmir Avrupa Caz Festivali16 Mart 2019’da yine İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak Pilgrim Konseriyle devam edecek.

Kullandığı enstrümanlara (piyano, davul, tabla, ud ve nadir görülen 2 kontrbaslı bir kombinasyon) bakıldığında bir “etnik caz grubu” olarak tanımlanabilecek olan Nu Bass, kurucusu piyanist François Lindemann’ın bu eşsiz enstrümanlara uygun yaratılmış özel bestelerini seslendiriyor. Sayısız etkinlikte yer alan Nu Bass, festivallerin aranan konukları arasında bulunuyor.