GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Ekim 2017 Çarşamba 16:03

İzmir’de Hayvanları Koruma Günü'nde vahşet!

Kan donduran olay, Hayvanları Koruma Günü’nde İzmir’in Urla ilçesinde yaşandı. 4 köpek tarım ilacı ile zehirlenerek öldürüldü, 14 köpek ve 20’ye yakın kedi kayboldu. Jandarma ekiplerini olayın faillerini bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Urla’nın Bademli Mahallesi’ndeki Hisarevleri ve Tokatlılar Sitesi çevresinde yaşamlarını sürdüren 14 köpek ve 20’ye yakın kedi, dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından etrafa atılan tarım ilaçlı tavukla zehirlendi. 4 köpek telef oldu, diğer köpekler ve kedilere ulaşılamadı.

JANDARMA PEŞLERİNE DÜŞTÜ
Hayvanseverler, zehirli yiyecekleri yiyen kedi ve köpeklerin, ormanlık bölgede telef olduklarını düşünürken, yüksek çevre duvarları ile korunan ve 50’ye yakın güvenlik kamerası bulunan sitelerden görüntüleri alan Urla Jandarması, hayvan katliamı yapan kişilerin peşine düştü. Beyaz renkli bir otomobilin site çevresinde dolaştığı belirlendi.

Urla Hayvan Hakları Hareketi Platformu öncülerinden Ender Ülger, her gün haberi alır almaz platform üyelerini harekete geçirdi. 6 araçtan oluşan konvoyla yola çıkan platform üyeleri, Bademler köyü sınırına geldiklerinde acı gerçekle karşılaştı. Görgü tanıklarının beyaz renkli bir aracın site çevresinde dolaştığını gördüklerini söylemesi üzerine platform üyeleri ve hayvanseverlerden oluşan konvoy, şüpheli aracı aramaya koyuldu. Aramaya Urla Jandarma Komutanlığı yetkilileri de katıldı.

İNSAN SAĞLIĞINI DA TEHDİT EDEN ZEHİR!
Olay yeri çevresinde yapılan araştırmada toplanan zehirli yiyeceklerin yapılan analizinde ise insan sağlığını da tehdit edecek ‘DDT Organik Fosforlu İnsektesit Tarım İlacı’ maddesi olduğu belirlendi.

Urla Hayvan Hakları Hareketi Platformu öncüsü Ender Ülger, ”Bu vahşeti yapanlar insan olamaz. Görgü tanıkları, beyaz renkli bir aracın sitelerin çevresinde dolaştığını söyledi. Yaptığımız araştırmalarda bu aracı Seferihisar’ın Düzce köyünde olduğunu belirledik. Şahsın kapısını çaldık ve görüştük. Araç sahibi, olay saatinde o civarda olduğunu ancak çöp dökmek amacıyla gittiğini, zehirleme olayı ile ilgisinin olmadığını söyledi. Urla Jandarması, site çevresinde bulunan 50 güvenlik kamerasına ait görüntüleri aldı ve inceliyor. İnceleme sonunda bu vahşeti yapan şahsın belirleneceğine inanıyoruz. Site sakinleri ve yöneticilerinin bu olayda bize yardımcı olmak istememelerine de şaşırdık” dedi. (Urla Egemen Haber)