GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Nisan 2018 Çarşamba 13:32

İzmir'de Cumhur İttifakı rüzgarı: AK Parti kongresinde dikkat çeken detay!

AK Parti İzmir İl Teşkilatı ilçe kongrelerini tüm hızıyla sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Güzelbahçe’de gerçekleşen kongrede salona girişlerde ülkücü hareketin sembolleri arasında yer alan kızıl elmanın partililere dağıtılması dikkat çekti.

EGEDESONSÖZ- AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) arasında 2019’da gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için oluşturulan ‘Cumhur İttifakı’ konusunda İzmir yerelinde önemli bir gelişme yaşandı.

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’ın, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’e geçtiğimiz günlerde yaptığı ziyaret sırasında gündeme gelen yerel ittifak, iki başkanın mesafeli açıklamalarıyla gündeme gelmişti.

Seçimlere yaklaşık 1 yıl kalırken yerelde ittifak yapılacağı siyaset kulislerine yansımaya başlarken AK Parti Güzelbahçe İlçe Kongresi’nde oluşan görüntü kafalarda soru işareti yarattı.

Geçtiğimiz günlerde tek adaylı şekilde gerçekleşen kongrede salona girişlerde ülkücü hareketin en büyük sembollerinden kızıl elma dağıtılması yerelde ittifaka yeşil ışık olarak yorumlandı.

AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Burcu Dereci'den ise açıklama geldi. Dereci, "Aslında bu Kızılelma kimseye mal edilecek bir olgu değil. Bu bizim dağıttığımız kızıl elmaların üzerinde kızıl elmanın ne olduğunu anlatan bilgilendirici notlar vardı. Biz bunun sahiplenilmesini kabul etmiyoruz. Afrin'deki operasyona dikkat çekmek için yaptığımız masum bir hareketti" diye konuştu.