GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Haziran 2016 Salı 13:23

İzmir’de ‘Afrika sıcakları’ ne kadar sürecek?

Kent haftanın ilk günüyle birlikte Afrika sıcaklarının etkisi altında kaldı. Kavurucu sıcaklar tüm kenti bunaltırken, Meteoroloji’den yapılan açıklamada termometrelerin hafta sonuna kadar tavan yapmaya devam edeceği bildirildi.

EGEDESONSÖZ – İzmir tarihin en sıcak Haziran günlerini yaşıyor.

‘Afrika sıcakları’ haftanın ilk gününden itibaren kenti etkisi altına alırken, sıcaklıklar 7 ila 10 derece kadar arttı. İzmir’de sıcaklık rekorları kırılırken, haftanın ilk günü Buca ve Adnan Menderes Havalimanı'nda termometreler 41’i gösterdi.

- FOTO GALERİ: İZMİR'İN SICAKLA SINAVI!... 

Pazar günü 45.3 dereceyle Türkiye'deki en sıcak bölge olan Torbalı'daki değer dün de gölgede 44 dereceye çıktı.

Kentte bugün de her gün binlerce kişinin geçtiği meydanlar boş kalırken, dışarıya çıkmak zorunda kalan vatandaşlar şemsiye ya da şapkalara sarıldı. Meydanlardaki süs havuzları ise serinleme durakları haline geldi.

İzmir Valiliği de sıcak teyakkuzunu sürdürüyor. Her türlü sıcak çarpmalarına karşı sağlık kurumları gerekli tedbirlerin alınması için uyarıldı. Uzmanlar özellikle 12.00 ile 17.00 saatleri arasında vatandaşların doğrudan güneş ışınlarından kaçınmalarını, gölge yerleri tercih etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Aşırı sıcaklarda can dostlar da unutulmadı. Sosyal medya örgütlenmeleri ve belediyelerden yapılan çağrılarla vatandaşların kapı önlerine bir kap su bırakması isteniyor.

Tüm önlemlerin ışığında Meteoroloji’den de beklenen haber geldi. Buna göre Afrika sıcakları İzmir’de haftasonuna kadar etkili olmaya devam edecek. Nem oranının yüzde 26’lara ineceği periyotta en yüksek sıcaklıklar 40 derecenin altına inmeyecek. İzmir’de Pazar günü ise 5 derecelik bir düşüş bekleniyor.