GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Ağustos 2021 Pazartesi 09:34

İzmir'de 99. yıl gururu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıl dönümü İzmir'de törenlerle kutlanıyor.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Türk millettinin şanlı tarihinin dönüm noktası olan ve 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 99. yıl dönümü İzmir'de coşkuyla kutlanıyor.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki ilk törende, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Atatürk anıtına çelenk sundu.

 

Törene AK Parti İzmir milletvekilleri Necip Nasır, Ceyda Bölünmez Çankırı ve Cemal Bekle, CHP İzmir milletvekilleri Tuncay Özkan, Sevda Erdan Kılıç, Ednan Arslan, Murat Bakan, Bedri Serter ve Kani Beko, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, MHP İl Başkanı Veysel Şahin, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve diğer ilgililer katıldı. 

Meydandaki törenin ardından Köşger, Sivri ve Soyer, İzmir Valiliğinde tebrikleri kabul etti. Köşger, Sivri ve Soyer, Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden etkinliklerde tören aracına binerek vatandaşların bayramını kutladı.

TSK, TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NE YÖNETLİK HER TÜRLÜ TEHDİDİN KARŞISINDA OLMA KARARLIĞI İÇİNDEDİR
Düzenlenen törende günün anlam ve önemi hakkında konuşmasını gerçekleştiren Hava Savunma Yüzbaşı Orçun Oral ise, "Asil Türk milleti, kahraman Türk Ordusu ile birlikte varlığına kast edenlere karşı 99 yıl önce bugün yeniden dirilerek topyekun bağımsızlık mücadelesi ile eşine az rastlanan bir zafer kazanmıştır. 26 Ağustos'ta Malazgirt Savaşı ile Anadolu'nun kapılarını Türklere açan ordumuz, 30 Ağustos zaferi ile de Anadolu topraklarında unutturulmaz bir mücadele ile düşmanı atmıştır. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışı ile Türkiye'nin kuruluşunun, kurtuluş mücadelesinin  sona aşaması olan  30 Ağustos, yokluğun hakim olduğu dönemde bile Türk millettinin istiklalden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetlerine karşı Türk ordusunun ortaya koyduğu ve eşsiz bir eser olan bu zaferin her aşaması tek tek düşünülmüştür. Bu zafer vatanımızı ve bağımsızlığımızı yok etmek isteyenlerin, kadın-erkek, genç-yaşlı demeden tüm fertleri ile birlikte verdiği yaşam mücadelesinin en büyük göstergesidir. 

Yüce milletimizin tükenmez sevgisi, yıkılmaz azim ve iradesinin eseri olarak ortaya çıkan bu zaferler ile sadece düşmanla defedilmemiş, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmış, tam bağımsız ve özgür yaşaması için gerekli koşullar sağlanmıştır. Yüce milletimizin hürriyet ve istikrarı için mücadele eden bağımsız ve özgür yaşayan kahramanlara karşı en büyük sorumluluğumuz Türkiye Cumhuriyeti'ni koruma ve yaşatmaktır. Bu sorumluluğu yerine getirmek Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza dek var olmasının en önemli koşuludur. Gücünü ulusumuzun sonsuz sevgi ve güveninden alan TSK, kutsal vatan topraklarının teminatı olmaya devam ederken, Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik her türlü tehdidin karşısında olma kararlılığı içindedir" diye konuştu.