GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Temmuz 2016 Salı 10:33

İzmir’de 3 ilçede zehir tacirlerine darbe!

Karşıyaka ve Konak ilçelerinde yapılan 3 ayrı operasyonda 750 gram esrar, 75 gram kokain, bir hassas terazi ve uyuşturucu madde ticaretinden kazanılan 135 bin TL ile yakalanan 9 kişiden 6'sı tutuklandı. Torbalı’da da iki kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyeti Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Karşıyaka ve Konak ilçelerinde yapılan üç ayrı operasyonda Z.D. (38), K.K. (30), M.Y. (27), H.N. (18), G.N. (23), F.S. (44), İ.B. (38), F.Ç. (37) ve M.Ç. (55) yakalandı. Şüphelilerin evlerinde ve araçlarında eğitimli köpek yardımıyla yapılan aramada toplam 750 gram esrar, 75 gram kokain, bir hassas terazi, uyuşturucu madde ticaretinden kazanılan 135 bin TL ele geçirildi.

Adliyeye sevkedilen şüphelilerden M.Ç. ve M.Y. ifadelerinin ardından Cumhuriyet savcılığınca, K.K. ise sulh ceza hakimliğince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler Z.D., H.N., G.N., F.S., İ.B. ve F.Ç. ise tutuklandı.

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde kullanmak ve imal etmek suçlarından kayıtları bulunan 69 yaşındaki M.T. ve 64 yaşındaki H.T.'nin evlerinin bahçesinde uyuşturucu madde yetiştirdikleri bilgisi üzerine harekete geçti. Arslanlar Mahallesi'nde bulunan evde ve bahçesinde yapılan aramada 105 kök hintkeneviri bitkisi, 58 gram kenevir tohumu, 600 gram esrar maddesi, bir hassas terazi, namlusu açık 9 milimetre çapında kuru sıkı tabanca, bu tabancaya ait şarjör ve 50 adet kuru sıkı tabanca fişeği ele geçirildi. Operasyonda M.T. ve H.T. de gözaltına alındı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedilen zanlılardan M.T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken H.T. tutuklandı. (dha)