GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Haziran 2018 Cumartesi 08:36

İzmir'de '1 TL' ayıbı: Minibüsten düştü ve...

Urla- İzmir hattında çalışan bir minibüsün şoförünün, yaşlı bir çifte “1 lira eksik” ödeme yaptığı için kötü davranan ve ardından hareket ettiği araçta düşmelerine neden olan şoföre ortağı olduğu kooperatiften ve Büyükşehir Belediyesi’nden meslekten geçici men ve para cezası verildi.

EGEDESONSÖZ- Önceki gün yaşanan ve olaya tanık olan yurttaşların minibüs plakasını sosyal medyada paylaşarak şoförün yaptığı davranışları anlatmasıyla ortaya çıkan olay, minibüsün ortağı olduğu SS 20 No’lu Motorlu Taşıtlar Minibüsleri Urla Birlik Kooperatifi’nce değerlendirmeye alındı. Minibüsün şoförü kooperatif içtüzüğünün 9. Madde’si uyarınca 2 gün çalışmadan alıkonuldu. Şoför ise 15 gün çalışmama cezasına çarptırıldı. Bu araca ayrıca Büyükşehir Belediyesi Bin 200 TL ceza uyguladı. UKOME ve Esnaf Birliği Disiplin Kurulu’nda ise olay incelenecek.

VATANDAŞA GİDECEĞİZ
Urla Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Günay Öz, Urla Birlik Kooperatifi Başkanı Doğan Bektaş ile 29 No’lu Özurla Kooperatetifi Başkanı Cemal Pakçe ile yöneticiler, konuyla ilgili çok sayıda mesaj alan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a ziyaret edip, bilgi verdiler. 

Yaşanan talihsiz olayın ardından yasalar çerçevesinde aracın ve sürücüsünün cezalandırıldığını ayrıca UKOME ve İzmir Esnaf Birliği Disiplin Kurulu’ndan da olayın değerlendirileceğini söyleyen Günay Öz, “Bu olayın tüm arkadaşlarımıza mal edilmemesi en büyük arzumuz. Bu talihsiz olayın mağduru olan yurttaşımız adına halkımızdan özür diliyoruz.  Ayrıca mağdur yurttaşımızı tespit edip özür için kendisine gideceğiz. Bu olayın bir daha yaşanmayacağına söz veriyorum” dedi.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da, Urla’da esnafın duyarlı olduğunu belirtirken, kişilerin yaptığı hataları kurumlara mal edilmemesi gerektiğini söyledi. Urla’da şoför esnafının üyesi olduğu kurumların yüksek duyarlılığına dikkat çeken Uyar, “Bu olayda da meslek odalarımız gerekli refleksi göstermişler. Bu olayın bir daha yaşanmayacağına inanıyorum” dedi.