GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Ocak 2019 Salı 14:31

İzmir beyaza büründü!

İzmir'in Tire, Ödemiş ve Bornoova ilçelerinde kar yağışı etkili oluyor.

Tire'ye bağlı kırsal mahallelerde dün başlayan sağanak yerini kara bıraktı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Yamandere, Dibekçi, Çeriközü ve Küçükburun mahallelerine giden yolda ulaşım güçlükle sağlandı.

Yolda kalan araçların yardımına ise İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler yetişti.

Belediye ekipleri yol açma çalışmalarına devam ediyor.  Öte yandan Tire merkezde sağanak su baskınlarına neden oldu.

- FOTO GALERİ

SABUNCUBELİ'NDE YOĞUN YAĞIŞ
İzmir-Manisa yolunun Sabuncubeli mevkiinde akşam saatlerinde başlayan ve kalınlığı 10 santimetreyi bulan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Yollarda yer yer buzlanmalar meydana gelirken, karayolları ekipleri çalışmalar yaptı. Yollar greyderler ile temizlendi ve tuzlama yapıldı. Zincir ve kış lastiği olmayan bazı sürücüler, araçlarını yolun sağına çekip beklemek zorunda kaldı. Bornova'nın üst kesimlerinde ise kar yağışı hakim. Beşyol köyü beyaz örtüye büründü.

ÖDEMİŞ'TE DE KAR ETKİLİ OLDU
Ödemiş merkezde yağmur yağarken, dağlık bölgelerde ise kar yağışı etkili oldu. Kar yağışının yaşandığı Gölcük Mahallesi'nde ulaşımın kapanmaması için belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Ödemiş Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Badem, sosyal paylaşım sitesi İnstagramhesabından "Kar yağışının etkisi altında kalan Gölcük mahallemizde ekiplerimiz, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar zinciri olmadan yola çıkmayın" uyarısı yaptı.(AA,DHA, Haber Merkezi)