GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Ağustos 2016 Perşembe 04:48

İzmir alevlerle savaştı: 3 ilçede yangın kabusu!

Seferihisar’da 50 hektarda etkili olan yangına İzmir ve çevre illerden 50 arasözle müdahale edildi. Gaziemir Sarnıç’ta çıkan yangın kontrol altına alınırken, Buca Belenbaşı’nda alevlerle mücadelede sevindirici haberi Başkan Piriştina verdi.

EGEDESONSÖZ – İzmir dün üç ilçede henüz bilinmeyen nedenlerle çıkan yangınlarla kelimenin tam anlamıyla kabusu yaşadı.

Seferihisar, Buca ve Gaziemir’de çıkan yangınlar bölge halkına büyük panik yaşatırken, sabah saatlerine kadar süren çalışmalar sonuç verse de İzmir’in akciğerleri yandı.

Seferihisar'ın Orhanlı Köyü'ndeki otluk bir alanda, dün saat 14.30'de, yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın etkili olduğu bölgedeki yangın, genç ormanın olduğu alana sıçradı. Bölgeden yükselen dumanları gören vatandaşlar yangını, orman ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye hareket eden ekipler, çalışma başlattı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 9 helikopter ve 4 uçak havadan; çok sayıda dozer, arazöz ve orman işçisi ise karadan söndürme çalışmasına katıldı. Akşam havanın kararmasıyla birlikte uçak ve helikopterler çalışmalarına ara verdi.

2 ARAÇ YANDI, 4 KİŞİ YARALANDI
Söndürme çalışmaları gece boyunca karadan yürütüldü. Yangında alevlerin arasında kalan bir iş makinasıyla, bir arazöz yanarak kullanılamaz hale geldi. Söndürme çalışmalarına katılan orman işçisi Mustafa Oruç ile vatandaşlardan Osman Uysal, İhsan Acı ve Cengiz Uysal ise yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılar, tedaviye alındı.

50 HEKTARI AŞKIN ALANI ETKİLEDİ
Gece boyunca karadan sürdürülen çalışmalar sabaha karşı gökyüzünün aydınlanmasıyla tekrar havadan başladı. 9 helikopter ve 4 uçak tekrar söndürme çalışmalarına katıldı. Saat 09.00'da yangın, kısmen kontrol altına alındı. Yangının ilerleyişinin durdurulduğu, çevrilen alan içindeki bazı bölgelerde ise yangının sürdüğü, havadan müdahalenin tekrar başlamasıyla kısa sürede söndürülmesinin hedeflendiği ifade edildi. Yangının 50 hektarı aşkın bir alanda etkili olduğu belirtildi.

İKİ GÖZALTI
Yangının çıkış nedeni araştıran jandarma ise olayla ilgili bölge sakini Y.A. (61) ve N.S.'yi (59) gözaltına aldı. Y.A. ve N.S.'nin jandarmadaki ifadesinde, tavuklarına yem aldığını, yemlerin naylon torbalarını kümesin yanında yakmak isterken alevlerin kuru otları tutuşturduğu, müdahale etmelerine rağmen yangının büyümesini engelleyemediklerini söylediği öğrenildi.

Bu arada dün Gaziemir ilçesi Sarnıç semti Yıldızlar Mahallesi'nde dün akşam çıkan yangın kontrol altına alındı. Alevlerden etkilenen alanın büyüklüğünün belirlenmesi için çalışma başlatıldı.



BAŞKAN PİRİŞTİNA: KONTROL ALTINDA
Öte yandan Buca Belenbaşı, Yıldızlar Mahallesi ile Torbalı ilçesi arasında kalan ormanlık alanda da dün akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Havadan ve karadan söndürme çalışmaları yapılan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangına Orman Bölge ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Buca Belediyesi ekipleri de müdahale etti.

Buca Belediyesi 2 arazöz, 3 kepçe, 5 tanker 6 kamyon, 2 kamyonet ve 6 iş makinası ile yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina uzun süren çalışmalar sonunda gece yarısı yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Piriştina, “Belenbaşı- Karacaağaç mahallelerimizi etkisi altına alan orman yangını kontrol altına alındı” ifadelerini kullandı. (Haber servisi, dha, a.a)