GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Eylül 2021 Cuma 13:46

İzmir Valiliği’nden dikkat çeken karar... Alkol ve sigara satış yerlerine kameralı denetim

İzmir Valiliği kent genelinde alkol ve sigara satışı ruhsatı bulunan tüm yerlere kameralı güvenlik sistemi kurma zorunluluğu getirdi. Kararda, 18 yaş altı çocukların zararlı alışkanlıklardan korunması gerekçe gösterildi.  Valilik makamını temsilen imzalı evrak emniyete ve tüm belediyelere tebliğ edildi.

EGEDESONSÖZ- (Özel Haber) İzmir Valiliği alkol ve sigara satış ruhsatı bulunan işyerleri, büfeler, marketler, kafe-bar ve tüm işletmeleri ilgilendiren dikkat çeken bir karar aldı. Valilik, 18 yaş altında çocukların alkol ve sigara ile zararlı alışkanlıklara maruz kalmaması gerekçesiyle ruhsatı bulunan yerlerin tamamının kameralı güvenlik sistemi kurmasını istedi.

Alınan karara göre özellikle satış yapılan yerlerin içerisine ve dışına, kasa ve ödeme noktalarının olduğu alanlara kamera yerleştirilecek. Buraya takılan kameralar işletmeler açık bulunduğu süre zarfında kayıt yapacak. Olası şikayet, denetleme ve problemli zamanlarda emniyet yetkilileri gerekli çalışmaları yapabilecek. Kameralar geriye dönük izlenebilecek ve satış yaptığı tespit edilenlere ağır yaptırımlar uygulanacak.

İzmir Valiliği’nin aldığı karar İl Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilirken emniyet ise ruhsatları veren, denetleyen ve iptal eden kurum olan belediyelere söz konusu yazıyı tebliğ etti. Yazıda kanun ve ilgili yönetmeliklerin altı çizilirken çalışmaların hemen başlatılması istendi.

İŞTE O İFADELER
Resmi evrakta; “İlimiz sınırları içerisinde 18 yaşından küçük çocukların alkol, sigara ve zararlı alışkanlıklardan korunmasını sağlamak amacıyla; il sınırları içerisinde faaliyet gösteren alkol ve sigara satış ruhsatı bulunan işyerlerine kameralı güvenlik sistemi kurulması hakkında 5442 sayılı il idare kanunun 11/C ve 5326 Sayılı kabahatler kanunun 32. maddesi hükmü doğrultusunda alınan valilik kararı ekte gönderilmiştir. Söz konusu valilik kararı doğrultusunda hareket edilmesi ve uygulamada herhangi bir şekilde aksaklığa meydan verilmemesi”  ifadelerine yer verildi.