GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
8 Ekim 2024 Salı 11:58

İzmir Spor Zirvesi’nde İstiklal Marşı krizi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) ev sahipliğinde düzenlenen İzmir Spor Zirvesi açılışı gerçekleştirildi. Açılışta, saygı duruşunda bulunulmaması ve İstiklal Marşı okunmamasına İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Okulları eski koordinatörü ve eski belediye meclis üyesi Hüsnü Oral tepki gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay kürsüye çıkarak salonu saygı duruşu ve İstiklal Marşı için hazırlanması gerektiğini söyledi. Tugay’ın ifadelerinin ardından salon saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) ev sahipliğinde düzenlenen İzmir Spor Zirvesi, Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Zirveye siyasi parti il başkanları, milletvekilleri ve sporseverler katıldı.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener açılış konuşmasına başlamadan önce bir vatandaş, saygı duruşunda bulunulmaması ve İstiklal Marşı’nın okunmaması üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Okulları eski koordinatörü ve eski belediye meclis üyesi Hüsnü Oral duruma tepki gösterdi. Hüsnü Oral, Özgener’in konuşması bittikten sonra da tepkisine devam etti.

Özgener’in ardından sahneye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, tepki gösteren vatandaşın tepkilerini dinledi ve salon görevlisine seslendi. Salon görevlisine seslenen Tugay, salonu saygı duruşu ve İstiklal Marşı için hazırlanması gerektiğini söyledi. Tugay’ın ifadelerinin ardından salon saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı okundu.