GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Mayıs 2023 Çarşamba 18:33

İzmir Otogarını işleten şirketin iflası istendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir otogarını işleten İzmir Otobüs ve Terminal İşletmeleri AŞ’ye (İZOTAŞ) karşı iflas davası açtı. Anılan davanın gerisinde, otogarı işleten şirketin, belediyeye olan ödemesini yapmaması oluşturdu. İflası istenen şirketin avukatı ise, davanın reddine karar verilmesini beklediklerini kaydetti.

İflas talepli dava İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülüyor. Davayı açan tarafta İzmir Büyükşehir Belediyesi yer aldı. Davalı konumda ise, İzmir Otogarı’nın 25 yıldır işleten İzmir Otobüs ve Terminal İşletmeleri AŞ yer aldı.

Cironun yüzde 20’si belediyenin
İflas talepli davanın gerisinde ise, şirketin, belediyeye yapması gereken ödemeyi yapamaması oluşturdu. Sözleşmeye göre, işletmeci şirket yıllık cirosunun yüzde 20’sini belediyeye ödemesi gerekir.

2022 yılı ödemesi yapılamadı
Edinilen bilgilere göre, İZOTAŞ, 2022 yılı ödemesini henüz yapamadı. Yürütülen görüşmeler sonrası da sorun çözülemeyince, belediye söz konusu davayı açtı. Anılan ödemenin ise 10 milyon liraya yakın olduğu kaydedildi.

Pandemi mali dengeyi bozdu
İflası istenen şirketin avukat Halktv.com.tr’ye yaptığı açıklamada “Pandemi nedeni ile mali yapı bozuldu. Daha önce de benzer bir dava açılmıştı. Ancak mahkeme reddetti. Yargıtay da onadı. Bu davada da benzer bir kararın verilmesini bekliyoruz” dedi.

Bilindiği gibi İzmir Otogarı, İstanbul ve Ankara'dan sonra en çok yolcu kapasitesine sahip otogar konumunda.

KAYNAK: halktv.com.tr Ekonomi Servisi