GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
25 Ağustos 2017 Cuma 18:29

İzmir Otogarı'nda bayram yoğunluğu

İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan şehirlerarası otogarında bayram yoğunluğu başladı. Otogar İşletme Müdürü Şerafettin Arslan, bayram boyunca kaliteli hizmet vermek için her türlü önlemi aldıklarını söyledi.

Kurban Bayramı tatilinin Bakanlar Kurulu kararı ile verilen idari izinle 10 güne çıkması, gözleri turizm bölgelerine çevirdi. Hal böyle olunca 10 günlük tatili bu noktalarda geçirmek isteyenler ve memleketine gidecek olanlar otogara akın etti.

66 ofis ile hizmet veren 250 şehirler arası otobüs firması normal seferlerde biletler tükenince ek seferler koydu. Ek seferlerde de çok az yer kaldığını belirten Otogar İşletme Müdürü Şerafettin Arslan, “Geçen bayrama oranla rekor sefer sayısına doğru ilerliyoruz. Otogardaki bu yolcu yoğunluğunu karşılayabilmek için 50 özel güvenlik görevlisi, 20 kişilik otobüs hareketi izleme ekibiyle birlikte toplamda 145 personelle İZOTAŞ ailesi olarak hizmet veriyoruz" dedi. İzmir Emniyet Müdürlüğü ile koordineli çalıştıklarını belirten Arslan, “Bu hafta herhangi bir olumsuzluk yaşamadık. Aynı zamanda asker sevkiyatları da başladı. Yoğunluğun artışına onların da katkısı var. Trafik Şube Müdürlüğü’nün otogarda görevli olan ekipleri araçların otogardan çıkışında belgelerini kontrol ettikleri gibi turnikenin dışına çıkan otobüsleri de değişik zamanlarda denetliyorlar. En önem verdiğimiz konu kaçak otobüsler. Otogarımız içinden kayıt dışı araç çıkmadığı gibi çevrede fark ettiğimiz araçları emniyet güçlerine bildirerek yakalanıp trafikten men edilmesini sağlıyoruzö diye konuştu. (DHA)