GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Şubat 2024 Cuma 00:01

İzmir O'na ağlıyor!

İzmir'de D.A. (19) müşteri olarak bindiği taksinin şoförü Oğuz Erge'yi (44) tabancayla yaralamıştı. Hastaneye kaldırılan Oğuz Erge hayatını kaybetti. Erge otopsi işlemlerinin ardından defnedilmek üzere memleketine gönderildi.

İzmir'in Gaziemir'de maskeli ve kapüşonlu D.A., evli ve 2 çocuk babası Oğuz Erge'yi silahla vurup gaspetti. Oğuz Erge Sağlık ekipleri tarafından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. 

Taksici hakkında sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Örge'nin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Örge'nin ailesine baş sağlığı dileyen Bakan Koca, "Dün gece İzmir Gaziemir’de, taşıdığı yolcu tarafından ateşli silahla vurulan taksi şoförü, tedavi altında olduğu hastanede hayatını kaybetti. Yaralı şoför 112 ambulansla olay yerinden alınıp Gaziemir Devlet Hastanesi'ne nakledilmiş, ilk müdahale sonrası Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde acil operasyon geçirmişti. Kamuoyuna yayılan video kaydı iyiliğe vahşetle mukabele edilebilmesi açısından büyük üzüntüye yol açacak nitelikte. Failin hak ettiği cezayı çekeceğinden kuşkumuz yok. Merhuma Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi. 

OLAY
Olay, dün saat 03.30 sıralarında, Gaziemir ilçesinde meydana geldi. Maskeli ve kapüşonlu D.A., evli ve 2 çocuk babası Oğuz Erge'nin kullandığı taksiye bindi. Bir süre taksiyi çeşitli adreslere dolaştıran D.A., ineceğini söyleyip cebinden para alır gibi yaparak, yanındaki tabancayı çıkardı. D.A., peş peşe 3 el ateş edip taksici Erge'yi yaraladı. Ardından taksiyi ve şoförün cebini karıştıran D.A., Erge'nin kulaklık ve cep telefonunu gasbedip, boş kovanları aldıktan sonra kaçtı. Silah sesini duyan çevredekilerin ihbarıyla, olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı taksici Erge'yi, ambulansla İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan Oğuz Erge'nin hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

TUTUKLANDI
Oğuz Erge'yi (44) tabancayla yaralayıp telefonunu gasbeden Delil Aysal (19), çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ
Taksi şoförü Oğuz Erge'nin cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Cenaze, çok sayıda taksinin oluşturduğu konvoyla Erge'nin annesinin yaşadığı Buca ilçesi Göksu Mahallesi 679/23 Sokak'taki evinin önüne getirildi.

Taksicinin cenazesi, helallik alınmasının ardından yine meslektaşlarının oluşturduğu konvoyla defnedilmek üzere memleketi Aydın'ın Söke ilçesine uğurlandı.

Taksicinin cenazesi, helallik alınmasının ardından yine meslektaşlarının oluşturduğu konvoyla defnedilmek üzere Söke ilçesi Nalbantlar Mahallesi'ne götürüldü.

Mahalle meydanında kılınan cenaze namazı sırasında ayakta durmakta güçlük çeken ve gözyaşı döken Erge'nin eşi Nevra ve kızı Naz Erge'yi yakınları sakinleştirdi.

Erge'nin hükümlü olan oğlu Mustafa Erge ise jandarma kontrolünde tören alanına getirildi.

Kılınan namazın ardından Erge'nin naaşı mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze namazına AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen, CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan ve İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık da katıldı.

Zanlının cep telefonundan Erge'nin kızını aradığı iddiası
İzmir Adli Tıp Kurumu önünde gazetecilere açıklamada bulunan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, Oğuz Erge'yi tanıdığını ve bir dönem birlikte çalıştıklarını söyledi.

Anık, "Havalimanı'nda, Kahramanlar'daki duraklarda çalıştı. İyi tanıdığımız bir arkadaşımızdı, hiç kimseye zararı olmayan birisiydi. Zaten videoyu seyreden ne kadar iyi niyetli olduğunu görüyor." dedi.

Aracın sahibi Murat Akbaba da olay günü gece 03.00 sıralarında aracı Erge'ye devrettiğini belirterek, "Gece o çalışacaktı. 04.00'te telefonum çaldı, acı haberi geldi. Üzücü bir durum, diyecek bir şey yok. Araçta hasar vardı, boya ve kaporta tamiri olacaktı. Onun için 'Gelme sen, kapatırım uyurum' dedi. Son yolcuyu da soğuk havada iyi niyetiyle almış." dedi.

Erge'nin 20 yıllık mesai arkadaşı olduğunu söyleyen Oktar Karakoç ise güzel bir insanı kaybetmenin acısını yaşadıklarını dile getirdi.

Komşusu Aslan Kocalar da herkese yardımcı olan, kimseye zararı olmayan bir komşularını kaybettiklerini, çok üzgün olduklarını anlattı.

Kocalar, Delil Aysal'ın olay sonrası Erge'nin telefonuyla kızını aradığını öne sürerek, "Telefonunu alıyor, kızını arıyor, telefonda en son aranan kişi kızıymış, onu arıyor. 'Senin baban kan kaybından ölecek, ambulansı ara.' diyor." dedi.