GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
11 Mayıs 2016 Çarşamba 12:05

İzmir Emniyeti diş taramasında geçti!

Emniyet Müdürlüğü ile Kuzey Kamu Hastaneler Birliği'nin ortaklaşa yaptığı projeyle, polislerin ağız ve diş sağlığı için iki ekip çalışma başlattı.

İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın girişimleriyle, emniyet mensuplarına yönelik yeni bir sağlık projesi daha hayata geçti. Daha önce Sağlık Müdürlüğü'nden, polis polikliniği için tam donanımlı ambulans alınmasını sağlayan Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, bu kez de İzmir Kuzey Kamu Hastaneler Birliği'yle ortak çalışma yaptı. Buna göre Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde oluşturulan iki seyyar sağlık ekibi, her ayın ikinci çarşamba gününde, Emniyet Müdürlüğü binası önünde görev alacak. Burada isteyen polislerin ağız ve diş sağlığı kontrollerini gerçekleştiricek olan sağlık ekibi, tedavi gerektiren durumlarda ise polisleri, ağız ve diş sağlığı hastanelerine yönlendirecek. Polislerin iş yoğunluğundan dolayı, tedavilerinde de öncelik verileceği açıklandı.

Sağlık birimi, ilk diş kontrolünü de Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'ya yaptı. Kontrolden sonra açıklama yapan Celal Uzunkaya, kendi sağlığına dikkat eden polisin, toplum sağlığına da önem vereceğini söyledi, emniyet mensuplarının gerekli ilgiyi göstermelerini istedi. (dha)