GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Şubat 2016 Cuma 10:26

İzmir Emniyet Müdürü, Gülen’den davacı!

2009 yılında aldığı hapis cezası Yargıtay'dan dönen İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Fetullah Gülen’e karşı hukuk mücadelesi başlattı.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olduğu dönemde tasfiye operasyonuyla görevden alınan ve hapis cezası alan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya hukuk mücadelesi başlattı.

2009 yılında yapılan operasyonda dönemin Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Celal Uzunkaya ve Mustafa Gülcü, kendisini ‘saha ajanı’ olarak tanımlayan İrfan Erbarıştıran’la birlikte dolandırıcılık iddiasına hedef olmuş, İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ikiliye "örgüte yardım etmek" suçundan 3 ay 10'ar gün hapis cezası verilmişti. İkili ayrıca aynı yıl emniyet müdürleri kararnamesiyle "başka bir göreve atanmak üzere" görevlerinden alınmıştı.

Süreçte temyiz istemini değerlendiren Yargıtay 16. Ceza Dairesi, önemli bir karara imza attı. Uzunkaya ve Gülcü'ye verilen cezaları bozdu.

Sabah Gazetesi’ne konuşan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya hukuk mücadelesi başlatma kararını açıkladı. Kumpas kurbanı olduğunun altını çizen ve hem bu dünyada hem de öteki dünyada hakkını arayacağını söyleyen Uzunkaya, "Bunlarla ilgili adli davalarım devam ediyor. Şikayetlerim devam ediyor. Pensilvanya'daki de dahil bu işin içinde olanlarla ilgili davalar açtık. Bu işin içinde olanlarla ilgili adli davalarımız sürüyor. Bu yaptığım şikayetler ve açtığım davalar bu dünyaya yönelik. Öteki dünyada da bu dünyada da sonuna kadar hakkımı arayacağım. Bu başlattığım hukuk mücadelesinin hem takipçisi hem de bekleyicisi olacağım" diye konuştu. (Sabah)