GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Şubat 2016 Cuma 11:27

İzmir Defterdarlığı'ndan konut ihalesi!

İzmir Defterdarlığı, atıl durumda bulunan hazineye ait taşınmazları hem ekonomiye kazandırmak hem de İzmir’in ekonomik yönden gelişimini arttırmaya yönelik katkı sağlamak amacıyla ildeki taşınmazların satış ve kiralamalarına devam ediyor.

İZMİR - Defterdarlık belirli bir program dahilinde satışlarını yapmak üzere öncelikle hazineye ait taşınmazlardan imar planında konut, sanayi, turizm alanı vb. gibi amaçlara ayrılanları tespit ederek, bu taşınmazları ihale yapılmak suretiyle satışa sundu.

Bu kapsamda bir açıklama yapan İzmir Defterdarı Tamer UTKUCU, 22-23-24-25-26 Şubat 2016 tarihlerinde Torbalı İlçesi; Yazıbaşı Mahallesi’ndeki 1/1000 ölçekli uygulama imar planında toplu konut alanında kalan 80 adet meskenin vasıflı ve halihazırda kullanılabilir konutun satışı ile 26 Şubat 2016 tarihinde Bayındır İlçesi; Yakapınar Mahallesi’ndeki 1/100000 ölçekli çevre düzeni planı içerisinde tarım alanında kalan 2 adet taşınmazın kiralanmasına ilişkin ihalelerin yapılacağını belirtti.

Ayrıca, yapılan satışlarda satış bedelinin en az ¼’ü peşin olarak tahsil edildikten sonra geriye kalan kısımlara 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkânı getirilmiş olup bu taksitlere yıllık %9 oranında kanuni faiz uygulanacaktır. Hazineye ait taşınmazların satış ve devir işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan müstesna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden yıldan itibaren beş yıl süre ile emlak vergisine tâbi tutulmayacaktır.

Hazineye ait taşınmazların ekonomiye kazandırılması amacıyla, 22-23-24-25-26 Şubat 2016 tarihlerinde ihalesi yapılacak taşınmazlar hakkında ayrıntılı bilgiler liste halinde www.izmirdefterdarligi.gov.tr adresinde yayımlanmıştır.