GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Ekim 2022 Cuma 08:38

İzmir Borsası'nda meclis başkanlığına tek aday

İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanlığı görevini 9 yıl yürüten Barış Kocagöz’ün aday olmayacağını açıklamasının ardından, bu koltuğa, Meclis Başkan Yardımcısı Ömer Gökhan Tuncer’in talip olduğu öğrenildi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Borsası’nın 1740 üyesi, seçimlerin ilk ayağına, 3 Ekim’de 19 meslek komitesinde görev yapacak 125 isimle 53 kişilik Meclis üyelerini seçmişti. 8 Ekim Cumartesi günü de 11 kişilik Yönetim Kurulu üyeleri ve Başkanı ile Meclis Başkanı ve Meclis Divanı üyeleri seçilecek. 9 yıldır İzmir Ticaret Borsası’nda Meclis Başkanı olarak görev yapan Barış Kocagöz’ün aday olmayacağını açıklamasının ardından bu göreve kimin geleceği belli oldu.



ÜÇ DÖNEMDİR MECLİS BAŞKAN YARDIMCISIYDI
2004 yılından bu yana İzmir Ticaret Borsası’nda Meclis üyesi olan Ömer Gökhan Tuncer, üç dönemdir de Meclis Başkanvekili olarak görev yaptı. Pınar’da üst düzey yönetici olarak uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli olan Tuncer, Meclis Divanı’nda kimlerin olacağının, seçim günü netleşeceğini belirtirken, “Sevgili başkanımız Işınsu Kestelli hanımefendi ve meclis üyesi arkadaşlarım, beni Meclis başkanlığına layık görmüşler. Onların ısrarlarına karşı koymam mümkün değildi. Hepimizin amacı, Borsamızı daha iyi yerlere getirmek olduğuna göre bu görevi kabul etmem gerekiyordu. Hepimiz için hayırlı olsun” dedi. Ömer Gökhan Tuncer’in, Meclis başkanlığı için tek aday olduğu öğrenildi.