GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Ağustos 2022 Cuma 11:27

İzmir Barosu ve İzmir Tabip Odası’ndan Gülşen’e destek

Ünlü pop sanatçısı Gülşen'in “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan tutuklanmasına İzmir Barosu ve İzmir Tabip Odası’dan tepki geldi.

 “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlatması üzerine gözaltına alınan ünlü sanatçı Gülşen, dün akşam saatlerinde sevk edildiği İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Gülşen, sağlık kontrolünün ardından Bakırköy Cezaevi’ne gönderildi. Tepkilere neden olan tutuklamanın ardından sanatçıya destek açıklaması geldi.

İZMİR BAROSU: DERHAL SERBEST BIRAKIN
İzmir Barosu tarafından yapılan açıklamada, "Baskılar, yasaklar, cezalarla, toplumun kutuplaştırılmasına; sanatın her alanına yapılan müdahalelere, yasaklara, zorbalara, bu hukuk garabeti kararı verenlere karşı İzmir Barosu, Gülşen'in yanındadır" ifadelerine yer verilirken İzmir Tabip Odası ise "Özgürlüklerimize sahip çıkıyoruz. Gülşen'i derhal serbest bırakın!" denildi.

Açıklamanın  devamında "Sanatçı Gülşen tutuklandı.Aylar önce verdiği bir konserde söylediği ve ardından özür dilediği sözler için.Biliyoruz, bahane üretiyorsunuz.Kendiniz dışında hiç kimsenin yaşam tarzına tahammül edemediğinizi, Gülşen'in varoluşu ile size meydan okumasını kaldıramadığınızı ve ifade özgürlüğü kapsamındaki sözlerden suç yaratmaya çalıştığınızı da çok iyi biliyoruz.Baskılar, yasaklar, cezalarla, toplumun kutuplaştırılmasına; sanatın her alanına yapılan müdahalelere, yasaklara, zorbalara, bu hukuk garabeti kararı verenlere karşı İzmir Barosu, Gülşen'in yanındadır.

İZMİR TABİP ODASI: GÖZDAĞININ FARKINDAYIZ
İzmir Tabip Odası'ndan yayınlanan açıklamada ise, "Gülşen nezdinde topluma verilen gözdağının farkındayız. Korkmuyoruz, itaat etmiyoruz, vazgeçmiyoruz! Özgürlüklerimize sahip çıkıyoruz. Gülşen 'i derhal serbest bırakın!" ifadelerine yer verildi.