GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Ekim 2016 Pazar 11:08

İzmir Barosu seçimini yaptı: Yeni başkan kim oldu?

İzmir Barosu’nun 2016 - 2018 yılı Olağan Genel Kurulu’nda 4 grup ve 5 adayın yarıştığı seçimde zafer, mevcut başkan Aydın Özcan'ın oldu.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - İzmir Barosu 2016-2018 Olağan Genel Kurulu’nda adayların son konuşmalarını yaptığı ve meslek sorunlarının masaya yatırıldığı ilk gün oturumunun ardından avukatlar sandık başına gitti.  

Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'nun ev sahipliği yaptığı genel kurulda ilk gün katılımın düşüklüğü dikkat çekerken, yasal zorunluluk olan yüzde 10’u sağlamak için yaklaşık 4 saat beklenildi, Baro Başkanı Aydın Özcan eleştirilere yanıt verirken adaylar da seçim öncesi son konuşmalarını yaptı.

- İLK GÜN OTURUMUNDA NELER YAŞANDI?...

Mevcut yönetimin üçe bölündüğü ve toplamda 5 listenin yarıştığı seçimlerde avukatlar Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun adayları Mevcut Baro Başkanı Aydın Özcan ve Mehmet Kozan’ın başını çektiği iki liste, Çağdaş Avukatların adayı Cemal Nedret Erdem, Bağımsız Yargı Grubu’nun adayı Ahmet Dokucu ve Başkan Aydın Özcan’a desteğini çekerek kendi adayını Ergun Sakızlı olarak belirleyen Milliyetçi Avukatlar arasında tercih yaptı.



Avukatlar 21 sandıkta, yeni yönetim, disiplin, denetleme ve TTB Merkez Delege adaylarını belirlemek için oy verdi. 08.30'da başlayan seçimlerde 17:00'de sona erdi ve ardından Seçim Kurulu Memurlarının eşliğinde sayımlara geçildi.

Seçimden mevcut Başkan Aydın Özcan’ın listesi en çok oyu alarak galip ayrıldı. Özcan’ın tüm sandıklarda birinci çıktığı bildirildi.

Cumhuriyetçi Avukatlar, seçimleri 'Mustafa Kemal'in Askerliyiz', 'İşte örgüt, işte başkan' sloganları ve İzmir Marşı ile kutladı. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhuriyetçi Avukatlar 1887, Çağdaş Avukatlar Grubu 1267, Milliyetçi Avukatlar Grubu 464, Bağımsız Avukatlar Grubu 573, yönetime Muhalif Cumhuriyetçi Avukatlar 524 oy aldı. 

'YAPTIĞIMIZ İCRAATLARA OY VERİLDİ'
Yeniden başkan seçilen Aydın Özcan zafer sonrası konuşmasına, “Bütün meslektaşlarımızın iki yıllık icra atlarımızı ciddiye aldığını gördük. Ve yeni projelerimizin de benimsendiğini anladım. Biz yeni projelerimizle geliyoruz dedik. Bu projelerimiz bir bir gerçekleştireceğiz. Projelerimiz için ‘ütopik’ diyenlere bu projelerimizi gerçekleştirdiğimizi göstereceğiz. Biz meslektaşlarımız için varız. ‘Baro avukat için vardır’ sloganını harekete geçirmek için varız. Yaptığımız icraatlara oy verildi. Baroyu ortak akıl ile yöneteceğiz. İzmir Barosu bizim yaptığımız icraatlar ile övünecek. Oy veren ve vermeyenlerle birlikte ortak akılla İzmir Barosu’nu yöneteceğiz" ifadelerini kullandı.