GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Mart 2017 Pazartesi 17:25

İzmir Barosu'nun 'hayır' videosunda tartışmalı Hz.Adem detayı

İzmir Barosu, referandum seçimleri öncesinde bir video hazırladı. Cumhurbaşkanlığı sistemine eleştirel bir yaklaşım ile hazırlanan videoda Hz. Adem ilgili sözler dikkat çekti.

EGEDESONSÖZ - 16 Nisan’da yapılacak olan referandum çalışmaları çerçevesinde siyasi partilerin yanı sıra sivil toplum kuruluşları da hazırladıkları çeşitli argümanlarla anayasa değişikliği ile ilgili bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.

İzmir Barosu, yeni anayasa değişikliği ve referandum seçimlerine ilişkin çarpıcı bir video hazırladı. Hazırlanan videoda Hz. Adem vurgusu dikkat çekti. “Bireylerin ve toplumların tercihi bazen telafi edilemez durumlar yatabilir. Tercihinize dikkat edin. Eğer Adem ‘hayır’ diyebilseydi hepimiz cennette olabilirdik” cümleleri yer aldı.

Yeni anayasa değişikliğine ilişkin eleştirel yaklaşımlar devam yapıldı. Video, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” cümleleri ile son buluyor. 

- İŞTE O VİDEO: BARO’NUN 'HAYIR' VİDEOSUNDA TARTIŞMALI HZ.ADEM DETAYI

STK’LARDAN TEPKİ VAR
Öte yandan İzmir Barosunun halk oylaması için yaptığı propaganda videosunda Adem ile Havva'nın öyküsüne yer vermesi tepki topladı.

HUDER İzmir Şube Başkanı Karakuş, “Videoyu izlediğimde büyük bir şok yaşadım. Adem ve Havva kıssasıyla dini duygularımız aşağılanıyor. Ayrıca hükümet sistemi değişikliğinin dünyada suç teşkil eden Nazi yönetimiyle kıyaslanması, baronun zihniyetinin ve hukuka bakış açısının nasıl bir garabet olduğunu gözler önüne sergilemiştir” dedi.

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Bina da , “Kutsalımıza, ilk peygamberimize yapılan bu hakaret tepkisiz kalmamalı ve konu yargıya taşınmalı” ifadelerini kullandı.