GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Temmuz 2016 Pazartesi 15:23

İzmir Adliyesi’nde intihar girişimi: Savcı ikna etti

İzmir Adliyesi'nde, sığınma evinde kalan eşinin çocuklarını kendisine göstermediğini iddia eden B.S., dördüncü katta pencereye çıkıp intihara teşebbüs etti. Tesadüfen olay yerinden geçen İstinaf Mahkemeleri'nde görevli Cumhuriyet Savcısı Göksel Er, uzun bir konuşmanın ardından B.S.'yi ikna etti.
Olay bugün saat 12.00 sıralarında Adliye H Blok 4'üncü katta bulunan İzmir Barosu'nun giriş bölümündeki camda meydana geldi. Bir kişinin cama çıktığını gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen adliye karakolu amiri ve diğer görevliler, atlama olasılığına karşı çevrede güvenlik tedbiri alıp, durumu itfaiyeye bildirdi. Bu sırada tesadüfen olay yerinden geçen İstinaf Mahkemeleri'nde görevli İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi eski duruşma savcısı Göksel Er, intihar etmek isteyen kişiyi ikna etmek için konuştu. Dördüncü katta tek eliyle cam kenarına tutulan B.S., kendisini ikna etmek isteyen savcı Er'e "Beni eşimle görüştürün. Çocuklarımı göremiyorum. Eşim sığınma evinde kalıyor" dedi. Savcı Göksel Er de "Ben sana söz veriyorum, gel aşağıya in, seni savcıyla görüştüreceğim. Yalnız eşinle görüştüremem. Sana her türlü yardımcı olacağım" dedi.

Uzun bir konuşmanın ardından B.S., ellerini polislere uzatıp aşağıya indi. Polis merkezine götürülen B.S.'nin eşini dövdüğü, karısının bu yüzden evi terk ettiği öğrenildi. Ayıca B.S.'nin bir ay önce de elinde tüfekle Kadifekale Polis Merkezi önünde tek kırma av tüfeğiyle intihara teşebbüs etmek isteği belirtildi. (dha)