GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Ekim 2017 Cuma 12:05

İyi Parti’nin kurucularında yer almayan Taşer kırgın mı?

MHP’den istifa eden ve İyi Parti'ye üye olacağını açıklayan Murat Taşer’in 200 kişilik kurucular listesinde yer almaması dikkat çekti. Taşer, “Herhangi bir kırgınlık yok.  Samimiyetimiz ortada. Bir göreve talip olmak için bu hadisenin peşinde koşan insanlar değiliz” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ -Türkiye siyasetine Meral Akşener’in önderliğinde adımını atan İyi Parti’nin 200 kişilik kurucu kadrosu, Genel İdare Kurulu (GİK), Merkez Disiplin Kurulu (MDK) ve başkanlık divanı belli oldu.

İzmir’den önemli isimler kadrolarda kendine yer bulurken gözler Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) istifa ederek Akşener saflarında siyasete devam edecek Murat Taşer’e çevrildi.

MHP İzmir İl Teşkilatı’nın 2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi için aday gösterdiği Taşer’in İyi Parti’nin 200 kişilik kurucu üyeleri arasında yer almaması dikkat çekti.

Taşer açıklanan listelerde yer almaması sonrasında açıklamalarda bulundu.

 İyi Parti için, “Kurulması için çalışmalar vardı, zaten bekleniyordu. Sonunda tecelli etti” diyen Taşer, kendi üyeliği hakkında ise, “Daha üye kayıt sistemi başlamadı. Kurullar seçildi üye olacağım” açıklamasını yaptı.

HERHANGİ BİR KIRGINLIK YOK!

Kurucular listesinde yer almamasından dolayı herhangi bir kırgınlık içinde olmadığını ifade eden Taşer, “Hanımefendiyle görüştüğümde bana bir şey sormadan ben hiçbir göreve talep olmadığımı kendisine ifade ettim. Herhangi bir kırgınlık yok.  Samimiyetimiz ortada. Bir göreve talip olmak için bu hadisenin peşinde koşan insanlar değiliz. Kurullar seçildi. Şimdi il başkanları ve ilçeler tespit edilecek” dedi.

BENİM DEĞİL YILDIRIM BEY’İN İSMİ GEÇİYOR!

İzmir il başkanlığı noktasında değerlendirme yapan Taşer, “ Benim ismim il başkanlığı için geçmiyor. Ben göreve talip olmadığımı ifade etmiştim. Yıldırım Bey’in ismi geçiyor. O da ilerleyen günlerde netleşir” diye konuştu.