GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Ekim 2017 Perşembe 09:59

İyi Parti'nin GİK üyesi Dervişoğlu: Küskünlüğe tahammülümüz yok

Liderliğini Meral Akşener’in yaptığı İyi Parti’nin üst yapılanması Genel İdare Kurulu’nda yer alan Müsavat Dervişoğlu, İzmir il başkanının kısa sürede atanacağını söyledi. Dervişoğlu, “Birinci önceliğimiz sen-ben demeden birlikte olmak. Küskünlüğe asla tahammülümüz yok” dedi.

EGEDESONSÖZ- Meral Akşener tarafından kurulan ve yolculuğa yeni başlayan İyi Parti’nin tanıtımının ardından isimler gündemdeki yerini koruyor. İzmir’den beş ismin yer aldığı 200 kişilik kurucular listesinin daha da çekirdeğini oluşturan Genel İdare Kurulu’nda CHP’den istifa eden Milletvekili Aytun Çıray, MHP İzmir eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile MHP İzmir eski Milletvekili Şenol Bal da yer aldı. İzmir’den, kurucular listesinde bulunan Yıldırım Ulupınar ile eski Bakan Suat Çağlayan üst yönetimde kendisine yer bulamadı. Önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarının başlayacağı partide hazırlıkların sürdüğü öğrenildi.

Akşener’in uzun süredir yanında yer alan isimlerin başında bulunan Müsavat Dervişoğlu, “Teşkilatlanma ve illerdeki yapılanmalar başlayacak. İzmir’in il başkanı önümüzdeki günlerde atanır. Birinci önceliğimiz kurucular olarak üst yönetimi belirmemekti. Bunlar sırasıyla oluyor. Şimdi bu yapılanma birlikte illerde ve ilçelerde çalışacağı ekipleri açıklayacak. Siyaset muhataplık ilişkisidir. Ben durum sorulduğunda ‘bir görevim yok, yetkim de yok’ dedim. Bu konuda bir açıklama yapmaktan, şöyle olacak, böyle duracak demekten hep kaçındım. Bizim için bir kişinin liderliği var. O da Sayın Meral Akşener’dir. Yeni kurulan bir partinin herkesi kucaklaması gerekiyor. Bizim bir kişi bile kaybetme lüksümüz yok. İnsanlarımızı kazanacağız. Onlarla bir arada olacağız. Bu çatı altında yer almak isteyen kim olursa taleplerini, isteklerini değerlendireceğiz. Herkesi kucaklayacağız” dedi.

Dervişoğlu, partinin kuruluş aşamasında bazı isimlerin toplantılar yaparak açıklamalarda bulunduğunu da söylerken bunun doğru olmadığını vurguladı. Dervişoğlu, “Yetkilendirilmeden, görev verilmeden isimleri bir araya getirmek, görev tevdi etmek, şuraya bu bakacak demek doğru değil. Buna zaten izin verilmez. Bizim için önemli olan ortak akıl ile en iyiye ulaşmak, doğruyu bulmaktır” ifadelerini kullandı.