GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Eylül 2023 Cuma 18:32

İtirazlar gelmişti... Köyiçi Planları yeniden masada!

Çiğli Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında Köyiçi Planlarına yapılan itirazlar dolayısıyla, AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, ikinci birleşimde yeniden kamuoyunu bilgilendirmek adına sunum talep etti. Başkan Vekili Ali Gül ise talebi olumlu karşıladı.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı ilk birleşimi Başkan Utku Gümrükçü’nün yokluğunda Başkan Vekili Ali Gül yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddeleri görüşülürken ilgili maddeler komisyonlara havale edildi. Köyiçi ve Yakakent Mahallesi planına yapılan itirazlar ikinci oturumda görüşülmek üzere tüm komisyonlara gönderildi. 

Toplantının dilek ve temenniler kısmında konuşan AK Parti Meclis Üyesi Özgür Kaner,” Köyiçi planlarının yıllardır takip ediyoruz. Hem büyükşehirde hem de Çiğli'de süreç hassasiyetle takip ediyor. Vatandaşlarımızın hassasiyetine özen gösterelim” dedi.

Kaner’e cevap veren Başkan Vekili Gül ise Büyükşehir Meclisi’nde parti ayrımı yapmaksızın birlikte çok güzel çalışıyoruz. Çiğli için güzel şeyler yapmaya çabalıyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, ikinci oturumda görüşelecek Köyiçi Planları maddesinden önce kamuoyuna yeniden sunum yapılması gerektiğini kaydederek, “Tekrar sunum yapalım, kamuoyuna tekrar anlatalım, çoğu arkadaşlarımız ikna olmuyor. Yüzde 30 daha emsal artışı verdik. Konuştuğumuz zaman itiraz etmemiz gerekiyormuş diye düşüncelere giriyorlar. Bazıları kaçak kat da yapmış. Oradaki planı iptal edince ne yapacağız?” dedi

Eylül ayının ikinci birleşiminin 6 Eylül saat 18’de yapılması kararlaştırıldı.