GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Mayıs 2016 Çarşamba 17:19

İstinye Park tartışması tam gaz: Avukattan Kocaoğlu’na salvo!

Doğuş Holding’in Üçkuyular’da yapmayı planladığı AVM projesi protestosu Büyükşehir binasında yaşanan arbedenin ardından basın açıklamasıyla sürdü. Avukat Turan, Kocaoğlu’nun “O arsaya imarı ben vermedim” sözlerine “Külliyen yalan” yanıtını verdi!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısından önce yaşanan arbede ile yeniden gündeme gelen Üçkuyular’daki Doğuş Grubu’na ait İstinye Park Proje alanı ile ilgili tartışmalar sürüyor.

- ‘İSTİNYE PARK’ TARTIŞMASI BİR ÇARPICI YAZI, BİR ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘İmar yoğunluğunu ben vermedim, gidin kim verdiyse ona sorun’ dediği, eski Başkan Burhan Özfatura’nın ise, ‘Tüm sorumluluk benim, inkar etmiyorum, ben izin verdim’ açıklaması yaptığı konuyla ilgili bu kez karşı cepheden açıklama geldi.

Avukat Mustafa Kemal Turan önderliğinde Büyükşehir Belediyesi önünde iki gün önce yaşanan arbedenin ardından yeniden bir araya gelen ‘arsa mağdurları’ pankartlar eşliğinde Başkan Aziz Kocaoğlu’nu protesto etti.

BİZ YOKKEN KONUŞUYORLAR
Avukat Turan, “Aziz Bey konu ile ilgili ifadelerde bulunmuş. Buraya tek başıma geldim, izin vermediler. Biz yokken konuşuyorlar. ‘Destek vermeyin’ diyorlar. Ne Murat Bakan’dan laf var; ne Doğuş’tan, ne Caroline’den açıklama var” diye konuştu. . 

Turan, Balçova’da Doğuş Holding tarafından yapılması planlanan İstinye Park AVM ve otel projesinin arazisi, Koç ailesine ait Buca’daki Jiro çiftliği arazisi, Tekfen Holding ve Rönesans yapımını gerçekleştirdiği inşaatlarda yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla hazırladığı dava dosyalarını gösterdi.

ŞAHSA ÖZGÜ TAVIR!
“4 tane imar yolsuzluk dosyasını Büyükşehir’e sunduk. Bu yolsuzluk dosyalarının toplam rakamı 4 milyar TL” diyen Turan, Jiro Çiftliği ile ilgili olarak, “Aziz Kocaoğlu Büyükşehir belediye başkanı olmadan önce Arçelik bayiliği yaptı. Sayın Rahmi Koç’un yakınlarının mülkiyetini bu manada şahsına özgü yaklaşımla kayırması ciddi manada bir etik sorun teşkil ettiği kanaatindeyim. İzmir ilinde bu mülkiyet üzerinde flora ve fana yapısına sahip tüm alanları ve hatta daha az tabii doku arz eden alanları dahi ‘Doğal ve Ağaçlık Karakteri Korunacak Alan’ olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi bu işlem ile sadece bu parsele özel bir ayrıcalık tanıyarak tam anlamıyla şahsa özgü bir tavır sergilenmiştir” dedi. 

BAKAN’IN TEFKEN VEKALETNAMESİ
Tekfen Holding’in yürüttüğü gökdelen projesinde imarı düzenlemesi sırasında CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın o dönem Büyükşehir’in hukuk komisyonunda yer aldığını, aynı dönemde Tekfen Holding’in avukatlık görevini yaptığını ifade eden Turan, vekaletnameyi gösterdi.

Turan, “Murat Bakan noterden vekalet almış, Meclis’e gelmiş. Tekfen’in imar planının Büyükşehir tarihinin en hızlı geçen işlemi olduğunu görüyoruz. Burada 1 günde hukuk komisyonundan geçiriyorsunuz. Biz bu takibin neden yapılmadığının takipçisi olacağız” dedi. 

TURAN: KOCAOĞLU'NUN SÖZLERİ KÜLLİYEN YALAN!
Kocaoğlu’nun imar hakkındaki sözlerine de sert çıkan ve “Külliye yalan” diyen Turan, “Ayıptır. İzmir kamuoyunu bu şekilde aldatamazsınız. Hem belediyenin kasasından 35 milyon para ödüyorsun, diyorsun ki; ‘Ben yapmadım, benden önceki dönemde yapıldı’… Bugün Murat Bakan diyor ki; ‘Pardon Piriştina dönemi.’ Sonra ‘bu dönem değil, o dönem.’ Bununla ilgili mahkeme dosyası açayım, bakın! 2016’nın raporudur, 2016’nın kararıdır. Doğuş’a gelince yüzde 20 terke 2,5 emsal, ama bize gelince yüzde 80’e 1.6 emsal, olacak bir şey değil” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından Avukat Turan, Büyükşehir Belediye Meclisi’ni takip etmek üzere oturuma katıldı.