GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Aralık 2023 Cuma 15:36

İstikamet Çiğli ilçesi... İstifa etti, yola çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanı Onur Emrah Yıldız yerel seçim öncesi Çiğli Belediye Başkanlığı’na adaylık için görevinden istifa etti.

EGEDESONSÖZ- Yüksek Seçim Kurulu’nun kamu görevlileri için belirlediği son istifa tarihinde  görevi bırakanlar açıklanmaya devam ediyor.  

Farklı ilçe ve görevler için istifa edenlerin arttığı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kritik bir koltuk daha boşaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü’nün altyapı ve kanal hizmetlerinin yürütüldüğü Kanalizasyon Dairesi’nin başkanı Onur Emrah Yıldız istifa etti. Yıldız, Çiğli belediye başkanlığına aday olurken açıklamasını düzenleyeceği toplantıyla yarın gerçekleştirecek.

ONUR EMRAH YILDIZ KİMDİR?
1986 doğumlu İzmir / Çiğli doğumlu olan Yıldız, İlkokul, Ortaokul ve Lise eğitimini İzmir’de ve Üniversite eğitimini Sivas’ta tamamlayarak Çevre Mühendisi olarak mezun oldu. 2009 - 2012 senelerinde aile şirketinde yönetici pozisyonunda Çiğli de muhtelif mahallelerde İnşaat sektöründe konutlar yaptı. 2012 senesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işe başlayan Yıldız 2019’da 30 ilçeden sorumlu Dereler Bakım ve Körfez Tarama Şube Müdürü olarak görev aldı. 2021’de ise metropol ilçelerden sorumlu Kanalizasyon Dairesi Başkanı olarak atanmıştı.