GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Mayıs 2018 Pazartesi 18:57

İşte HDP’nin İzmir adayları!

HDP İzmir’de seçmenin önüne süreceği isimleri netleştirdi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Siyasi partiler milletvekili aday listelerini YSK’ya teslim etti. Halkların Demokrasi Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’nde kimlerin aday gösterileceği merak ediliyordu. Liste ortaya çıktı.

 

HDP, 24 Haziran genel seçimleri için milletvekili aday listesini netleştirdi. İzmir'de 1'inci bölgede listenin başında HDP eski Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay Pekgözegü yer aldı. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Murat Çepni ise İzmir 2'nci bölge 1'inci sıradan aday gösterildi.

İKİ VEKİL İKİ DÖNEME TAKILDI
HDP İzmir milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ile 2015 yılı erken seçim öncesi hükümet kurma sürecinde kısa süreliğine Kalkınma Bakanlığı görevinde bulunan HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, partinin 2 dönem kuralına takıldı. Aday gösterilmeyen Kürkçü, iki dönem kuralının bazı istisnalar hariç tüm partililer için geçerli olduğunu açıkladı. 26'ncı dönem başlarken sonucun böyle olacağını öngördüklerini söyleyen Kürkçü, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil tek siyaset makamı değil Türkiye'de. Belki düzen partileri için böyle olabilir ama bizim için siyaseti, her yerde ve her zaman yapmak mümkün. Benim için örgütlü siyaset, halk arasında siyaset, sosyalizm için mücadele, Meclis'i halk iradesi ile kuşatma mücadelesi devam ediyor. Bu açıdan da siyaset tarzımızda bir değişiklik yok. Sadece siyaset zemininde bir değişiklik var" diye konuştu.

İşte HDP’nin İzmir’de seçmenin önüne süreceği isimler:

Birinci bölge: Serpil Kemalbay, Nurettin Turgay, Yalçın Yanık, Rahime Turan, Hüseyin Çağlar, Mervan Sincar, Ceyhan Akay, Halime Akdağ, Terzende Demir, Elsesye Naz, Tamer Aydın, Selman Yıldırım, Kamuran Akkuş, Hayri Etyemez

İkinci bölge: Murat Çepni, İdil Uğurlu, Ayşe Yılmaz, Mehmet Aker, Cemile Aydın, Süleyman Gündüz, Gönül Aygün, Orhan Ayhan, Berkay Tan, Mahzun Korkmaz, Behiye Ertaş, Ekrem Can Alaybut, Abdullah Akdeniz, Edip Kaya