GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Eylül 2017 Çarşamba 22:34

İstanbul felç oldu! Tam 122 kilo...

İstanbul akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışa teslim oldu.

İstanbul'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

Başta Sarıyer olmak üzere bazı ilçelerde akşam saatlerinde başlayan yağış, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ıslanmamak için kapalı mekanlara, otobüs duraklarına ya da tente altlarına sığındı.

Yollarda biriken sular nedeniyle sürücüler, araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti. Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle trafik kazaları yaşandı.

Yoğun yağışın görüldüğü Sarıyer'de bazı iş yerlerini su bastığı ve itfaiyeden yardım talep edildiği bildirildi.

Silivri'de de etkili olan yağış, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Sağanak nedeniyle sokak aralarında su birikintileri oluştu, bazı ilçe sakinleri yağıştan korunmak için kapalı alanları tercih etti. 

Beykoz'da ise yağışla eş zamanlı olarak lodos da etkili oldu. Kavacık'ta Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki çalışmalar nedeniyle araçlar uzun süre kontak kapattı.

122 KİLOGRAM YAĞIŞ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre, kentteki sağanakla ilgili, "Yağış, özellikle boğaz çevresinde 25-90 dakikalık sürelerde etkili olmuştur. Yaklaşık 1,5 saatlik süre içerisinde 89 kg yağış, toplamda metrekareye 122 kg yağış kaydedilmiştir." açıklamasında bulundu. (AA)