GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Kasım 2023 Cuma 11:58

İstanbul'da Atatürk'e 'Saygı Yürüyüşü' yapıldı

İstanbul Beşiktaş’ta Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 85’inci yıl dönümünde ‘Saygı Yürüyüşü’ düzenlendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün evinin bulunduğu Akaretler ’deki Şairler Sofası Parkı’nın önünden saat 08.00’de başlayan yürüyüş, Dolmabahçe Sarayı’nda son buldu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 85’inci yılında Beşiktaş Belediyesi birçok anma programı düzenliyor. 10 Kasım günü sabah saatler 06.30’u gösterdiğinde Dolmabahçe Caddesi Ağaçlı Yol’da gün boyu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sesinden dinleti yapılıyor. Saat 08.00’de Atatürk’ün evinin bulunduğu Akaretler’deki Şairler Sofası Parkı önünden başlayarak Saygı Yürüyüşü gerçekleştirildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sesinden özel olarak hazırlanan dinleti eşliğinde, 7’den 7O’e her yaştan kişi Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile Dolmabahçe Sarayı’na yürüdü.

ANITKABİR VE DOLMABAHÇE SARAYI’NDAN CANLI BAĞLANTILAR

Saygı Yürüyüşü sonrası, saat 08.50’de Dolmabahçe Sarayı önünde kurulan led ekranlarda ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtkabir’den ve Dolmabahçe’deki odasından yapılan canlı yayınlar tüm gelenlere aktarıldı. Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ün arşiv görüntülerinden oluşan özel görüntüleri de led ekranlarda yayınlandı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise tüm Türkiye’de olduğu gibi Beşiktaş’ta da hayat durdu ve Mustafa Kemal Atatürk’e saygı duruşuna geçildi. (DHA)