GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Haziran 2024 Salı 13:03

İşçiler direnişe geçmişti... Başkan Pehlivan hacca gitti!

Menemen Belediyesi’nde işten atılan çalışanlar Menemen Egekent-2 pazaryerine giderek eylem yaptı. Pazar alanını slogan atarak turlayan çalışanlar vatandaşlardan destek istedi. Diğer yandan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'ın dini vecibesini yerine getirmek için hacca gittiği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ - Yerel seçimler sonrası İzmir’de bir çok belediyede işten çıkarmalar yaşanırken, Menemen’de de Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın talimatı ile çıkarılan işçilerin eylemleri devam ediyor.

Yaklaşık 400 kişinin işten çıkarıldığı Menemen Belediyesi’nde belediye önünde eylemler düzenlenirken, geçtiğimiz günlerde Menemen Belediye Meclisi’nde de gerilimler yaşanmıştı. İşten atılan işçiler ise Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ile görüşmek istediğini sık sık dile getirirken görüşmenin bir türlü gerçekleşmemesi ile eylemler büyüyerek devam ediyor:

İŞÇİLER PAZARA İNDİ
Seslerini duyurmak isteyen ise bugün Menemen Egekent-2 pazaryerine gitti. Tezgahların arasında slogan atarak dolaşan eylemciler vatandaşlardan süreç için destek istedi.

PEHLİVAN HACCA GİTTİ
Yaşanan süreçte Aydın Pehlivan’ın yokluğu dikkat çekerken, Pehlivan’ın Hac görevini yapmak için kutsal topraklara gittiği öğrenildi.