GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Mayıs 2018 Cuma 14:48

İşadamı Katmerci siyasete atıldı: Kararımda Erdoğan etkili oldu

Savunma sanayi ve araç üstü ekipman konusunda Türkiye’nin marka şirketlerinden Katmerciler A.Ş’nin İcra Kurulu Başkanvekili Furkan Katmerci AK Parti İzmir’den milletvekili aday adayı oldu. Katmerci, “ Kararımda sayın Cumhurbaşkanımızın iş insanlarının siyasete girmesi önerisi etkili oldu” dedi.

EGEDESONSÖZ- Türkiye’de son yıllarda savunma sanayi ve araç üstü ekipman yatırımlarıyla dikkat çeken şirketler arasında bulunan Katmerciler A.Ş’nin İcra Kurulu Başkanvekili Furkan Katmerci siyasete atıldı. Katmerci, AK Parti İzmir’den milletvekili aday adayı oldu.

AK Parti İzmir eski Milletvekili İsmail Katmerci’nin de oğlu olan Furkan Katmerci, genç yaşta siyasete girmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öneri ve sözlerinin etkili olduğunu söyledi. Katmerci, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönemlerde iş dünyasıyla bir araya geldiği toplantılardan birine ben de katıldım. Kendisi iş insanlarının aktif siyasette yer alması gerektiğini söyledi. Bu durum beni şahsen çok etkiledi. Karar almamda Cumhurbaşkanımızın önerisi etkili oldu” dedi.

SİYASİ GÖREVDE HİZMET ETMEK İSTİYORUM
Siyasette genç denebilecek bir yaşta attığı bu adımı, kişisel tarihinde bir dönüm noktası olarak değerlendiren Katmerci, “Katmerciler A.Ş yüzlerce insana iş imkanı sağlayan, yüzlerce aileye geçim kaynağı olan, özellikle de son yıllardaki atılımıyla ülke savunmasında söz sahibi şirketlerden biri haline geldi. Bu konuda bir sorunumuz yok. Kurumsal olarak biz devletimize, milletimize sorumluğumuzu yerine getiriyoruz. Ne olursa olsun ‘ben artık oldum’ demek doğru değil. Şahsen, bundan sonraki yaşamımda siyasi kulvarda hizmet etmek istiyorum. Hedefim, en verimli olduğum bir dönemde, enerjimi ve birikimimi ülkem ve milletim için değerlendirebilmek. Artık zamanı geldi diye düşünüyorum” diye konuştu.

MİLLETİN PARTİSİ
Demokrasinin, farklı kesimlerin bir arada yaşamasını sağlayan bir çimento olduğunu anlatan Katmerci, milletin tercih ve iradesinin her zaman esas belirleyici olması gerektiğini, millet iradesinin üstünde hiçbir irade olamayacağını vurguladı. Katmerci, “Farklı görüş ve düşünceler bir zenginlik olarak görülmesi gerekiyor. Bu durum, ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasında da önemli bir faktör. Ülkenin ve toplumun temel değerlerine ve bütünlüğüne aykırı olmadığı müddetçe her görüş ve düşüncenin değerli olduğuna ve özgürce ifade edilmesi gerekiyor. AK Parti kurulduğu 2002 yılından bu yana bünyesinde farklı düşünce ve fikirlerde olan yapıları barındırıyor. Türkiye’nin bir izdüşümü, yansıması olarak siyasi tarihte yerini almış bir parti olarak millete 15 yıldır hizmet ediyor” diye konuştu. Katmerci, milletin üstünde bir iradenin olmadığının en önemli göstergesinin ise 15 Temmuz gecesi sokaklara dökülen yüz binlerce insanın gösterdiği tavır olduğunun altını çizdi.

Adaylık başvurusu yaptığı İzmir’de ilçe ziyaretlerini sürdüren Katmerci, teşkilat ile bir araya gelirken yarın (Cumartesi) gerçekleştirilecek temayül (eğilim yoklaması) konusunda ise destek istedi. Katmerci, siyasetin içinden yetişmiş bir kişi olarak parti teşkilat çalışmaları ve sandık yönetimlerinin seçimde çok önemli bir rol oynayacağını söyledi. Katmerci, partinin vereceği her türlü göreve de hazır olduğunu dile getirdi.