GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
28 Ağustos 2020 Cuma 15:30

İş dünyası Çeşme-İnciraltı entegrasyonuna ne dedi?

EBSO Başkan Ender Yorgancılar, "Bir şey söylemek için planları görmek lazım.  Mutabık kalarak, mahkeme süreci yaşanmasına yol açacak sıkıntılar olmadan, bu sorunun çözülmesine destek veririm" dedi. İTB Başkanı Işınsu Kestelli da İnciraltı'nın sağlık turizmi merkezi olması düşüncesini desteklediklerini söyledi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'in, İnciraltı'nın bir an önce planlanması gerektiğini belirterek, "Bu kentin en güzel yerini sağlık turizmiyle taçlandırmalıyız. Çeşme Turizm Projesi, sağlık üssü haline getirilecek bir İnciraltı ile birbirini tamamlayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da İnciraltı'nın bir an önce planlanmasını istiyor" sözleri, iş dünyasında yankı buldu. İş dünyası temsilcileri, İnciraltı'nın sağlık turizmi ve geriatri merkezi olarak değerlendirilmesinin İzmir'e ve ülkeye çok şeyler katacağı konusunda birleşti.

YORGANCILAR: HERKESİ ASGARİ MEMNUN EDECEK DÜZENLEME YAPILMALI
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, Özgener'in kendisini de arayıp bu konuda bilgi verdiğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Önümüzdeki hafta bir araya geleceğiz. Bunları değerlendirmek için planları iyice incelemek lazım. Bugüne kadar planların olmama sebeplerini bir tarafa koyup, bundan sonrası için bir şeyler yapmamız lazım. Orada hak sahibi mağdur insanlar var. Beklentileri var. Gelecekle ilgili iyi planlama yapmak lazım. İnciraltı ve Çeşme'ye yarımada diye bakmak lazım. İnciraltı'nda hiçbir sanayi kuruluşu yok. Dolayısıyla burası, turizm, sağlık geriatri merkezleri şeklinde değerlendirileceği, herkesin asgari memnun olduğu bir yer olarak düzenlenmeli. Hiç kimseyi yüzde 100 memnun etmek mümkün olamaz. Bu açıdan düşünceleri önce ortaya koyup, eski kabul edilmeyen fikirlerin nasıl örtüştürülebileceğini görmek lazım. Kim bilir, yeni plana, eskiden ret oyu verenler, evet diyebilir. Tam tersi de olabilir, hayır diyenler artabilir. Mutabık kalarak, mahkeme süreci yaşanmasına yol açacak sıkıntılar olmadan, bu sorunun çözülmesine destek veririm."

KESTELLİ: BORSA OLARAK DESTEKLİYORUZ
İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli de İnciraltı planlarının ciddi bir şekilde gündeme getirilmiş olmasından memnuniyet duyduklarını söyledi. Başkan Kestelli, İnciraltı'nın sağlık turizmi için ideal bir yer olduğuna dikkat çekerek, "Sağlık turizmi, hep söylediğimiz gibi, İzmir'in konfor alanı yapılabilecek sektörlerin başında geliyor. EXPO adaylıklarımız sırasında kazandığımız kabiliyetler, bu konuda kısa sürede yol almamıza katkı sağlayabilir. İnciraltı'nın iyi düşünülmüş bir planla sağlık turizmi merkezi haline getirilmesini destekleriz. Entegrasyon konusunu olumlu sonuçlar doğurabilir" diye konuştu.