GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Aralık 2016 Cuma 12:33

İnciraltı toprak sahiplerinden plan çağrısı

İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı’nın sağlık merkezi olma yolunda imar planları düzenlemesinin hayata geçmesi için çağrı yaptı. Başbakan Yıldırım'a güvenlerinin tam olduğunu söyleyen Karabulut, “İzmir artık İnciraltı’ndaki zorunluluğu görmeli” dedi.

EGEDESONSÖZ - İzmir’de sağlık turizminde yapılan dev projelerin üssü olması hedeflenen İnciarltı için faaliyetlerini sürdüren İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu, Başbakan Binali Yıldırım ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile diğer kuruluşların ortak sesinin somutlaşması için çağrı yaptı.

Konuyla ilgili açıklamayı yapan İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut ve Platform Üyesi İlknur Girgin, Egedesonsöz’ü ziyaret etti.

BÖLGEYİ HAREKETE GEÇİRECEK
Süreçle ilgili bilgi veren Tayfun Karabulut, “Biz yıllardan beri süregelen, dedelerimizden gelen toprakların İzmir’e ve kentimize faydalı olabileceğine inanıyorum.  Bölgemizden geçecek olan Körfez Geçiş Projesi’nin bölgemize yapılmasıyla beraber İnciraltı’nın birlikte olanak harekete geçmesi şehrimize büyük bir ivme getirecektir” diye konuştu. 

5 MİLYON METREKARE TOPRAK KULLANILMIYOR
İnciraltı’nın faydalı bir şekilde kullanılamadığını ifade eden Karabulut, “Bizler bugün İnciraltı Kent Ormanı karşısında kalan 5 milyon metrekarelik topraklarımızı bugünden halinden kurtarılırsa İzmir’in sağlık turizmi için hem istihdam hem de gelişim getirecektir. Kent Ormanı’nın yanında olan kısmı İzmirliler kullanamıyor. Sadece düğün ve mangal yakmak için kullanıyorlar. Bölge unutulmuş vaziyette kalıyordu” dedi.

SAĞLIK MERKEZİ
Karabuılut, “Biz İzmir’den bir başbakan çıkmasıyla bu sorunun çözümüne olan inancımız oluştu.  Bizim üstümüzde toprak sahipleri gökdelen istiyor gibi ithamlar vardı. Son 50 yılın en çevreci toprak sahipleri buradaki toprak sahipleridir. Onun sebebi de inciraltı denildiğinde doğası temiz havası deniyorsa bunlarda bizim payımız vardır. Bölgemizde bir jeotermal kaynak var. Sağlık sektörü hiç kimsenin olumsuz etkilenmediği bir sektör.  Bölgemizde yüksek kata gerek duymadan çevreci sağlık yatırımları yapılabilir. Bu sağlık yatırımları hem İzmir için hem Türkiye için bir cazibe merkezi olacaktır. Bununla da şehrin  bütünleneceğini düşünüyoruz.  Bu konuda İnciraltı’nın planlanmasında önemli bir etken olacaktır” şeklinde konuştu.

BAŞBAKANIMIZA GÜVENİYORUZ 
Kentte yakalanan ortak akılın sonuca bağlanması için çağrı yapan Karabulut, “ Başbakanımızın İnciraltı talimatıyla birlikte bölgemize bir heyecan geldi.  Başbakanımıza bu süreçte güveniyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bu konuda bir gayretinin olduğunu biliyoruz. Bu konuda özel olarak çalışma yapan AK Parti İzmir milletvekili Mahmut Atilla Kaya'ya teşekkür ediyorum. Ayrıca bu konuda Mimarlar Odası’ndan dönüşüm için destek aldık.  Önümüzdeki günlerde biz görüyoruz ki İnciraltı planlanarak kısa süre içinde şehrin ekonomisine önemli bir katma değere getirecek. 15 bin kişiye istihdam sağlayacak. Daha fazla bölgeye yeşil kazandırılacak.  Sağlık turizminde İzmir başkent olabilir.  İnciraltı’nın çevreci planlanmasına kimse karşı çıkmayacaktır.  İzmir artık İnciraltı’nın zorunluluğunu görmeli. İnciraltı hala kurban kesim yeri, mangal yakma yeri olarak kullanılıyor. İzmir korktuğumuz bu süreçleri yaşamaması için elde edilen bu ortak kararın devam ettirilmesi gerekiyor. ” diye konuştu.