GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Ağustos 2020 Çarşamba 15:06

İnciraltı planında son düzlüğe girildi: AK Partili Kaya’dan Büyükşehir'e çağrı!

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İnciraltı'nda toprak sahipleriyle bir araya geldi. Balçova Bahçelerarası Mahallesi Muhtarı Erkan Mutlu ve İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut'un da katıldığı toplantıda konuşan Kaya, "Bakanlığımız tarafından iki defa planlanan ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davalar neticesinde planları iptal edilen İnciraltı'nın planlamasını bu sefer çözelim. Bu konuda kentteki tüm paydaşlardan yeni planlama sürecine katkı koymalarını ve destek vermelerini bekliyorum" dedi.

Planlama sürecinde son safhaya gelindiğini belirten Kaya, defalarca çağrıda bulunmalarına rağmen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in konuyla ilgili ortaya bir görüş sunmadığını belirtti.

Soyer'e tekrar çağrıda bulunan Kaya, "İnciraltı planlamasında son aşamaya doğru geliyoruz. Bugün, bölgede toprak sahibi hemşehrilerimizle bir araya geldik. Yaşlı teyzelerimizin haklı feryatlarına şahit olduk. Kamuoyunun da yakından bildiği gibi, daha önceden bakanlığımız tarafından bölge için iki defa plan yapıldı. Bu planlar CHP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan davalar sonucunda iptal edildi. Yeni planlama sürecinde ise artık sona geliyoruz. Bir buçuk yıldır her platformda, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer'e çağrıda bulunduk. Bu konuyla ilgili bir fikri varsa, bakanlığa iletmesini söyledik. Henüz konuyla ilgili bir görüş açıklamadığını görüyoruz. Tekrar çağrıda bulunuyoruz, bir fikri varsa iletsin. Yoksa daha önceki Büyükşehir Belediye Başkanı gibi sonradan dava açmasın. Kendisinin de seçim döneminde buraya geldiğini, sözler verdiğini biliyoruz. 'İnciraltı ve Bahçelerarası imar problemini çözmek vicdan meselesidir, bende de o vicdan var' demişti. Şu anda ise konuyla ilgili ortaya bir görüş sunmuyor, tek kelime etmiyor. Kendisinin bu konudaki tavrının ne olacağını, verdiği sözü tutup tutmayacağını göreceğiz. Yine CHP'li Balçova Belediye Başkanı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 'Süreçte birlikte çalışalım' demişti. Samimi olduğunu düşünüyoruz, önümüzdeki günlerde kendisiyle görüşeceğiz" sözlerini sarf etti.

SAĞLIK VE TERMAL TURİZM TEMALI PLANLAMA YAPILACAK, KENTE DEVASA YEŞİL ALAN KAZANDIRILACAK
Bölgedeki planlamanın İzmir'e büyük katkı sunacağını belirten Kaya, "İnciraltı'ndaki yaklaşık 7 hektarlık alanın sağlık ve termal turizm temalı planlanması ile birlikte İzmir kazanacak. İzmir'in ekonomisini geliştirecek, istihdamına büyük katkı koyacak bir hadiseden söz ediyoruz. Yine bu planla birlikte, İzmir'imiz devasa bir yeşil alan kazanmış olacak. Ben bu plana İzmir'deki tüm meslek odalarının, kentin tüm paydaşlarının desteğini bekliyorum. İzmir'imizin kronikleşmiş bu önemli sorununu bu sefer çözelim diyorum" dedi.

KARABULUT: ÇOK YAKIN ZAMANDA SONUÇLANACAĞINA İNANIYORUM
İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut ise "İnciraltı ve Bahçelerarası’daki hak sahipleri 5 nesildir İzmirli ve bu bölgede yaşıyorlar. Ama bugüne kadar İzmir’in sahip çıkmaması, samimiyet gösterilmemesi ve sahip çıkılmaması bizleri çok üzdü. Hükümetimizin İnciraltı planları konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde yürüttüğü çalışmaların çok yakın zamanda sonuçlanacağına inanıyoruz. İnciraltı planlandığında istemezükçüler büyük hüsrana uğrayacak. Bölgede Gökdelen imarı olmayacak, daha fazla yeşil alanı olan turizm tesisleri olacak ve kentin istihdamına büyük katkı sağlanacak. Bu konuya katkısı olan herkese çok teşekkür ederiz" dedi.