GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Kasım 2022 Çarşamba 13:44

İnciraltı için önemli buluşma... Plan için geri sayım!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ile birlikte, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Genel Müdürü Dr. Hacı Abdullah Uçan’ı ziyaret etti. Ziyarette, toprak sahiplerini mağdur etmeyecek bir planın hazırlandığı ve planın yakında kamuoyuyla paylaşılacağı konuşuldu.

EGEDESONSÖZ – Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnciraltı planları üzerinde çalışmaları sürdürürken, İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut ve AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Dr. Hacı Abdullah Uçan’ı ziyaret etti. Karabulut, toprak sahiplerini mağdur etmeyecek bir plan olması konusunda görüş bildirdiklerini, bazı noktaların altını çizdiklerini söyledi. Genel Müdür Uçan, Milletvekili Kaya ve İNGEDER Başkanı Karabulut’un önemle üstünde durduğu konularda notlar aldı.

40 YILLIK SORUN ÇOK YAKINDA AŞILACAK
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Dr. Hacı Abdullah Uçan ile yapılan toplantıyı, plandan önce yapılan son toplantı olarak değerlendiren İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, “İzmir’in 40 yıllık kanayan yarası ve biz İzmirli hak sahiplerinin sabırla beş nesildir beklediği İnciraltı planları konusunda Ankara’da planlamanın son virajında, son toplantıyı gerçekleştirdik. Yüzde 99’u şahıs mülkiyeti olan 5 milyon metrekarelik ata topraklarının sahiplerinin görüş, öneri ve taleplerini, plan ortaya çıkmadan önce son kez genel müdürümüze anlattık” dedi. Karabulut, şu bilgileri aktardı:

GELİNEN BU NOKTAYI GÖRMEK BİZLERİ HEYECANLANDIRDI
“İnciraltı konusunda Çevre ve Şehircilik bakanlığı bürokratlarının özveriyle yaptığı çalışmaların çok yakın bir zaman içerisinde İzmirlilerle paylaşılacağını görüyorum. Bakanlığımız İnciraltı’nın doğal dokusunu koruyarak hassas bir çalışma yürüttüğünü ve süreçte biz toprak sahiplerini mağdur etmeden bir çalışma içerisinde olduklarını, belediyelerin de görüşlerini alarak çalışmalara son şeklini verdiklerini bizlere aktardılar. Ankara’dan biz İzmirli toprak sahiplerinin, İzmir’in görüşlerini önem vererek bir çalışma içinde görmek ayrıca çok mutlu etti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığımız çağrıdan sonra gelinen bu noktayı görmek biz İzmirli toprak sahiplerini heyecanlandırdı. Ayrıca planlama sürecinin başlamasını sağlayan son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a başta geçmiş olsun dileklerimizi bir kere daha ileterek, bugün Ankara’da sürecin tamamlanması için gayretlerini bir kere daha burada gösterdiği ve yanımızda olduğunu hissettirdiği için ayrıca çok teşekkür etmek istiyorum.  İnciraltı planlarının çıktığı gün, İzmir’in düğün günü olacak demiştik. Planlar gecikti ancak bugün Ankara’da gördüğümüz tablo, bu düğünün yakın zamanda olacağının işaretiydi. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ve Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Dr. Hacı Abdullah Uçan ile AK Parti İzmir milletvekilimiz Sayın Mahmut Atilla Kaya’ya bir kez daha teşekkür ediyoruz.”