GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Ekim 2020 Pazartesi 13:34

İnciraltı düellosunda Karabulut'tan Türk'e: İzmir'in düğününe sizi çağırmayacağız!

"İnciraltı'nda tarım yapıldığını oda mı bilecek" diyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin'e, "Oda başkanı bilmeyecek de, müteahhit mi bilecek?" yanıtını veren Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Türk'e, İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut'tan böyle bir karşılık geldi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İnciraltı planlaması konusunda çeşitli kurumlar arası söz düellosu devam ediyor. SonSöz TV ekranlarında "İnciraltı'nda tarım yapılmıyor. Orada tarım yapıldığını Ziraat Mühendisleri Odası mı bilecek?" diyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin'e, Oda Başkanı Dr. Tevfik Türk'ten "Oda başkanı bilmeyecek de müteahhit mi bilecek?" yanıtını gelmişti. Oda Başkanı Türk'ün açıklamalarına bir tepki de İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut'tan geldi.

17 KATLI GÖKDELENDEN KONUŞUYORLAR
"Kendilerini İzmirli vatandaşın üstünde gören ve körfezin karşı kıyısında bulunan 17 katlı gökdelenlerinden konuşan, vicdandan ve bilimden uzak ideolojik bakışta bulunan TMMOB ‘u bir kere daha kınıyoruz" diyen Karabulut, şu yorumu yaptı:

"Gerçekleri daha çok duyarak, üzüleceksiniz. Kaç kere çağrıda bulunduk, gelin görün halimizi, dedik; bir kez olsun lütfetmediniz. Şunu bilmeniz gerekiyor; artık İnciraltı’nın arkasında sadece toprak sahibi yoktur, İzmir vardır, İzmirliler vardır. Yakın zamanda tüm İzmir’in birlikteliği ile İnciraltı planlanarak kentin en büyük yeşil alanı kazandırılarak, İzmir’in düğünü olacaktır. Ama sizi o düğüne davet etmeyeceğiz , kusura bakmayın."

O SÖZLERİN ALTINDA MENFAAT YATTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Tevfik Türk'ün, bugün yaptığı işin kesinlikle ziraat olmadığını düşündüğünü belirten Dernek Başkanı Tayfun Karabulut, "Bugün İnciraltı ve Bahçelerarası'nda tarım yapıldığını ve yapılacağını iddia ederek kafa karıştıran bu açıklamaların sahibinin sözlerinin altında menfaat yattığını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Karabulut sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz İnciraltı toprak sahipleri olarak, dün menfaat gruplarıyla nasıl mücadele ettiksek, bugün yalnız başımıza değil, tüm İzmirlilerle karşı koyacak bir güçteyiz. Artık hiçbir menfaat grubuna toprağımızın bir metrekaresini dahi ham yaptırmayacağız. Eğer gerçekler üzerinde konuşulması isteniyorsa, biz hazırız. Buradayız. Beş nesildir buradayız. Ama ideolojik olarak yaklaşıp İzmir'in ve İzmirlinin önünde durmaya devam edeceklerse, kaybeden Ziraat Mühendisleri Odasının kariyeri olur. Bunun farkına varmaları gerekir. İzmir İl Tarım Müdürlüğü, en az Ziraat Mühendisleri odası kadar bilgiye, donanına ve ekibe sahip bir kurumdur. Biz İzmirliler, bu kurumun itibarını zedeleyecek beyanatlarda bulunanları önemsemiyoruz."

SOYER'E TEŞEKKÜR
Karabulut ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İnciraltı planları ile ilgili olarak SonSöz TV’de yaptığı “İnciraltı sağlık turizmine kazandırılmalı” açıklaması ile ilgili olarak ise “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer ‘e teşekkür ederiz.  Bizleri ziyaretinizde verdiğiniz sözler gibi. Coğrafyanın ürettiği refahı da orada yaşayan insanlara aktarmamız lazım. Onlarında menfaatlerini koruyacak bir denge... Bunlar masada olacak. Koruyarak İnciraltı’na sahip çıkacağız” konuşmanız bizleri çok mutlu etmiştir.  İnşallah yakın zamanda İnciraltı sağlık turizm odaklı planlanarak , İzmir’e nitelikli çevre yönünden, istihdam yönünden , turizm ve ekonomi yönünden de önemli kazanımlar getirecektir. Yeter ki İzmir bir olsun” dedi.