GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Kasım 2021 Pazar 11:55

İnce'den Kılıçdaroğlu'na 'helalleşme' tepkisi: CHP'lilerle de helalleşmeliler

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme yolculuğuna çıkacağım' sözlerini Ege'de Sonsöz'e değerlendiren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Herkesle helalleşmek lazım. CHP'de yapılan haksızlıklarla da helalleşmek lazım. Uzun sürer yani onların helalleşmesi" diye konuştu

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- CHP'den ayrıldıktan sonra "Memleket Hareketi"ni başlatan ve 19 Mayıs'ta Memleket Partisi'nin kuruluşunu açıklayan Genel Başkan Muharrem İnce saha çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Son olarak 22 Ağustos'ta partisinin 1'nci İzmir İl Kongresi için İzmir'e gelen ve çarpıcı açıklamalarda bulunan İnce, bu kez de İl Başkanı Cüneyt Oğuz ve partisine katılan Menemen Belediyesi'nde 20 yıl başkanlık yapmış eski Belediye Başkanı Tahir Şahin ile birlikte partisinin Aliağa ve Menemen ilçe Başkanlıkları'nın açılış törenine katıldı.

İlk olarak Aliağa'da ilçe başkanlığı açılışını gerçekleştiren İnce, Aliağa'dan Menemen'e kadar geçişi sırasında sık sık vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Menemen'de de ilçe başkanlığı açılışını yoğun bir katılımla gerçekleştiren İnce, ilçe binası önünde toplanan vatandaşlara seslenebilmek amacıyla seçim otobüsü üzerinden konuşmak zorunda kalmıştı.

Görkemli iki açılış sonrası Menemen'de 20 yıl belediye başkanlığı yapmış Tahir Şahin ile ilçe turu atan İnce, sonrasında ise Karşıyaka Çarşı'da vatandaşlarla bir araya geldi. Yoğun ilgi, fotoğraf çekimi talebi ve sloganlar ile karşılaşan İnce, son durak olarak ise Alsancak Kordon'da gençlerle buluştu.

Yoğun bir tempoda geçen ziyaretlerine rağmen seçim otobüsünde Ege'de Sonsöz'ün sorularını yanıtlayan  Genel Başkan İnce, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

HELALLEŞMELERİ UZUN SÜRER
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun,'Geçmişte partimizin de hataları oldu; helalleşme yolculuğuna çıkma kararı aldım' ifadelerini kullanmasını değerlendiren İnce, "Muhafazakarlarla helalleşelim dedi ancak helalleşeceksek yetmez. 12 Eylül zindanlarında işkence gören solcularla da, Mamak da işkence gören ülkücülerle de, Silivri zindanlarında işkence gören eziyet gören insanlarla da helalleşmek lazım. Herkesle helalleşmek lazım. CHP'de yapılan haksızlıklarla  da helalleşmek lazım. Uzun sürer yani onların helalleşmesi" ifadelerini kullandı.

BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ
Birçok siyasiye göre rekor bir katılım ile 2018 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı adaylığı mitingi sonrası şimdi Memleket Partisi'ne karşı nasıl bir ilgi olduğu ve ilk seçimlerden nasıl bir sonuç beklediğinin sorulması üzerine de konuşan Memleket Partisi Lideri, "İzmir'de göreceksiniz 1'nci parti olacağız. İzmirliler bu yönetime mahkum ve ya mecbur değildir. Çok insan biliyorum İzmir'de hizmetlerden memnun olmamasına rağmen, 'Allah kahretsin' diyerek Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy veriyor. Ben bunu biliyorum. İzmirlilerin bu memnuniyetsizliğini ve mecburiyetini sonlandıracağız. Artık bir seçenek var, alternatif var. Memleket Partisi var. Biz İzmir'de 1'nci parti olacağız" dedi.

BEN CUMHURBAŞKANI OLSAM 1 DAKİKA TUTMAM
Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin tarafından kullanılan ‘Hiçbir çiftçi benim borcum var diyemez’ sözlerine birçok siyasiden tepki gelirken, açıklamaları değerlendiren İnce, "Tarım bakanı bu işi bilmeyen birisi. Önce ete zam yapan sonra süte zam yapan birisini ben Cumhurbaşkanı olsam 1 dakika tutmam o görevde. Çünkü ete zam yaparsan süt ineklerini keserler, hayvancılığa zarar verirsin. Bu kadar basit bir bilgiyi bile bilmeyen, tarımla alakası olmayan birisi. Yeteneksiz... Tarım Bakanlığını ithalat cenneti yaptı. Türkiye'nin  üretmesi lazım ancak bakanlar içinde en beceriksiz, en bilgisiz, konusuna en hakim olmayan bakan olarak kendisini görüyorum" diye konuştu.

KİM DOĞRU BİR ŞEY YAPARSA DESTEKLERİZ
Hükümet temsilcileri tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'Başka bir tarım mümkün' sloganı ile başlattığı tarım projesini 'Tarım Bakanlığı'na soyundu' yönündeki eleştirilerini haklı bulup bulmadığının sorulmasını da yanıtlayan İnce, "Tarıma destek olmak lazım. Gerek hükümet gerek belediyeler. Kim doğru bir şey yaparsa destekleriz"  ifadelerini kullandı.