GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Mayıs 2018 Pazartesi 16:03

İnce’den Çiğli’ye özür telefonu!

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşın korumalar tarafından sert bir şekilde sahneden uzaklaştırılması sonrasında özür diledi. Vatandaşı telefonla arayan İnce, “Koruma arkadaşlar sana biraz sert davranmışlar. Kusura bakma olur mu?” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce hafta sonu İzmir’de yoğun bir programa katıldı.

Menderes, Ödemiş, Kemalpaşa, Bergama, Aliağa, Menemen’de ile turu atan İnce’nin son durağı Çiğli oldu. Çiğli’de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nın açılışına katılan İnce, burada birbirinden önemli mesajlar verdi.

Ancak programa damgasını vuran bir diğer olayda İnce’yle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşın korumalar tarafından sert şekilde sahneden atılması oldu. Alana gelir gelmez konuşmaya başlayan İnce ortamın yoğunluğundan dolayı olayı fark etmedi. Fakat korumanın kameralara takılan davranışı gün içinde sosyal medyada yayıldı.

Bunun üzerine İnce, Çiğlili vatandaşı aradı ve korumasının davranışından dolayı özür diledi. İnce’nin vatandaşla telefon konuşmasını İzmir Milletvekili Murat Bakan sosyal medya hesabından paylaştı.

Videoda İnce, vatandaşa, “Ne var ne yok, iyi misiniz? Dün Çiğli’de sahneye çıkınca, koruma arkadaşlar sana biraz sert davranmışlar” dedi. Vatandaşın telefonda İnce’ye, ‘Sorun yok, özre gerek yok ben özür dilerim’ şeklinde cevap verdiği anlaşılırken İnce, “ Sorun yok diyorsun. Sağ ol. Benim yanımda çalışanların da sorumluluğu bana aittir. Ben onlar adına özür diliyorum. Gerek yok mu diyorsun. Yok sen özür dileme. Kusura bakma olur mu? Bütün aileye selam söyle. Olmasını istemezdim böyle bir şeyin ama olmuş artık. Görüşmek üzere” diyerek telefonu kapattı. 

O İSİM KONUŞTU: 'BİR ANLIK HEYECANLA SAHNEYE FIRLADIM'
Muharrem İnce'nin kendisini arayıp özür dilemesinden dolayı mahcup olduğunu söyleyen Bayraklı Belediyesi'nde işçi ve CHP üyesi İsmail Kalkan, şunları söyledi:

"Ben Muharrem İnce'ye büyük hayranlık duyuyorum. Kendisini çok seviyorum. Bir anlık heyecanla sahneye fırladım, fotoğraf çektirmek için. Oradaki görevli arkadaşları zor durumda bıraktığım için başta cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce ve görevli arkadaşlardan kendilerini zor durumda bıraktığım için ben özür dilerim. Kendisi de beni arayıp özür dileyerek halkın cumhurbaşkanı olduğunu gösterdi. Çok heyecanlandım, ben özür diledim. Bu partinin üyesiyim. Bir anlık heyecandan dolayı böyle bir şey yaşandı. Kendisine beni aradığı için teşekkür ederim. 24 Haziran'da hepimizin cumhurbaşkanı olacak." (DHA, Haber Merkezi)