GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Haziran 2024 Salı 09:27

İnan’dan Büyükşehir’e ‘işçi’ salvosu: CHP’nin liyakatten anladığı budur!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne işten çıkarmalar üzerinden yüklenen AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan “ İzmirli genç arkadaşlarıma sesleniyorum. Bakın İşte CHP budur! CHP’nin insan kaynakları politikası da budur! CHP’nin liyakatten anladığı da budur! Bir tane danışmana ver listeni, at mesajı… Seni temizlikçi olarak işe başlatsınlar… " ifadelerini kullandı.
EGEDESONSÖZ -İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan işten çıkarma krizi kent genelinde tartışmalara neden olurken, Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın ‘park bahçeler, ilaçlama gibi alanlarda elamana ihtiyacım var’ ifadeleri sonrası yeni bir adım atılmıştı.

İşten çıkarılan işçiler İzmir Ticaret Odası önüne gelerek Cemil Tugay’ı protesto ederken EBSO Meclisine katılan Tugay meclis sonrası danışmanını işçilerin yanına göndermişti. Danışmanı tarafından işçilere bir kez daha iş teklifi yenilenirken o anların kameralara yansıması sonrası AK Parti’den tepki geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden videoyu paylaşarak sürece tepki gösteren AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan Cumhuriyet Halk Partisi’ne ‘liyakat’ üzerinden yüklendi.

İnan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“İlk izleyince şaka sanıyor insan. Burası 5 Milyon İzmirlinin yaşadığı bir kent… İzmirli genç arkadaşlarıma sesleniyorum. Bakın İşte CHP budur! CHP’nin insan kaynakları politikası da budur! CHP’nin liyakatten anladığı da budur! Bir tane danışmana ver listeni, at mesajı… Seni temizlikçi olarak işe başlatsınlar…  (İsrail yardakçısı Mahir’in ve çakma bakanlarının, diğer CHP’lilerin yakınlarına kaymaklı yerler verirler orası ayrı tabii.)  Ayrıca bu istihdam müjdesini verirken dahi bir yükten kurtulma duygusunu çok net görüyorsunuz…  Kısacası; Güzel İzmir’imizi bu anlayış çok ama çok geriye götürecektir. Bilinmesini isteriz ki! Bu hımbıl, kibirli ve beceriksiz yönetimin zararlarına güzelim şehrimizi alet ettirmeyeceğiz. Biz AK Parti olarak şehrimizin çıkarlarına artık daha güçlü bir şekilde sahip çıkacağız. Son olarak Zafer Algöz ve Yücel Erten bu danışman arkadaşa mesaj atsın. Belki Cemil Tugay’a ulaşırlar.”