GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Kasım 2018 Çarşamba 10:42

Ilıca Plajı artık halka ücretsiz!

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Ilıca Plajı'nı 10 yıllığına kiraladıklarını açıkladı. Plajda bulunan işletmelerin tahliye işlemlerine bugün başlandığı, Perşembe günü ise plajın tamamen boşaltılacağı öğrenildi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Ilıca Plajı’nı yıllık 300 bin TL olmak üzere 10 yıl boyunca işletme haklarını aldıklarını belirterek plajda, şemsiye ve şezlong hizmetlerinin gelecek sezondan itibaren ücretsiz olacağını da dile getirdi.

Öte yandan SİT kapsamı içerisinde bulunan Pırlanta Plajı’ndaki işletmelerin de Perşembe günüden itibaren boşaltılacağı, Pırlanta Plajın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim edileceği öğrenildi.

Milli Emlak ile Çeşme Belediyesi arasında geçen yıl yapılan protokol anlaşmasına rağmen Ilıca Plajı’nda bulunan işletmelerin mahkemeye başvurması sonucunda süreç bir yıl uzamış, Çeşme Belediyesi 2018 yaz sezonunda Ilıca Plajı’nı teslim alamamıştı.

Ilıca Plajı’nda bugün üç işletmenin tahliyesi gerçekleşirken, son işletmenin tahliye işleminin Perşembe günü yapılacağı öğrenildi.

Kumu, temiz ve sığ denizi ile binlerce kişinin tercih ettiği Ilıca Plajı, Çeşme Belediyesi ve Milli Emlak Müdürlüğü arasında imzalanan, Kaymakamlık'ın da onayladığı protokol ile 10 yıllığına Çeşme Belediyesi'ne verildi.

Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, Ilıca'nın, Çeşme'nin ve Türkiye’nin önemli plajlarından olduğunu belirterek, "5 yıldır, sahillerin tek elden yönetilmesi için 'İlgili yerel idareye devredilmelidir' açıklamasını yapıyorduk. Bu çabalarımız sonuç verdi ve en önemli plajımızı halkımıza kazandırmış olduk. Bizim yapmak istediğimiz, plajımızı kullanan bütün Çeşme halkımızın ve konuklarımızın, kıyı kenar yapısı içindeki hizmetlerden ücretsiz yararlanmasıdır. Girişin ve gölgelik ile şezlongların ücretsiz olacağı örnek plaj yaratacağız. Plaj, tamamen belediyemizin kontrolü altında olacak. Plajda, belediyemizin görevlendirdiği kişiler olacak. Giriş ve çıkışlar kontrol edilecek. Plaja gelen vatandaşlarımız, sadece, belediyemize ait şirket olan ÇEŞTUR tarafından işletilecek bir büfeden alacakları yiyecek ve içeceklere ücret ödeyecekler" diye konuştu.