GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Mayıs 2023 Salı 10:08

İlçeler arası krize neden olmuştu… Menderes Belediyesi’nden ‘kantar’ hamlesi

Geçtiğimiz yıl İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışmalara neden olan Bayındır ve Menderes Belediyeleri arasındaki kantar krizi için, Menderes Belediyesi ihaleye çıkma kararı aldı.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ – Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis gündemleri arasında yer alan Bayındır’daki 60 tonluk kantarın sökülerek Menderes Karakuyu Mahallesi’ne taşınması ile ilgili önerge tartışmalara neden olmuştu.

AK Parti ve CHP’li isimler arasında tartışmalara neden olan ve peş peşe açıklamaların yapıldığı süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi geri adım atarken, yapılan çağrı sonrası ise İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülen ilgili gündem maddesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin önerisi sonrası oybirliği ile gündemden kaldırılmıştı.

MENDERES BELEDİYESİ’NDEN HAMLE
Yaşanan süreç sonrası kantar ihtiyacı devam eden Menderes Belediyesi ise kendi kantarını alma kararı aldı. Başkan Vekili Erkan Özkan idaresindeki Menderes Belediyesi, 3x16 metre ebadında 60 ton kapasiteli zemin üstü elektronik kantar alımı için ihaleye çıkıyor. 10 Mayıs saat 11:00’da gerçekleştirilecek ihale açık artırma usulü ile gerçekleştirilmesi planlanırken ihalenin Menderes Belediyesi İhale Komisyonu Toplantı Salonu’nda yapılacağı duyuruldu.