GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Şubat 2022 Çarşamba 08:39

İl başkanına hakaret cezasız kalmadı!

31 Mart 2019 seçimleri öncesi CHP’den adaylığı gündeme gelen Seda Kaya Ösen ve babası Mustafa Kaya için çok ağır hakaret, küfür ve kaba sözler içeren sözler sarf eden İbrahim Sefer, İzmir Asliye Ceza Mahkemesi’nce hapse mahkum edildi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir Asliye Ceza Mahkemesi, sözlü şiddet konusunda örnek bir karara imza attı. 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimler öncesi İbrahim Sefer’in, bir sosyal medya ağında paylaştığı, iş kadını ve siyasetçi Seda Kaya Ösen’e yönelik ağır hakaret, küfür ve kaba sözler içeren videosu nedeniyle ceza aldı.

MAHKEME, O BEYANI DİKKATE ALDI
Bir dönem CHP’de Yüksek Disiplin Kurulu üyesi olarak da görev yapan sanık İbrahim Sefer; EGİAD ve BASİFED kurumlarında başkanlık yapan, bugün DEVA Partisi İzmir İl Başkanı olan Seda Kaya Ösen için kullandığı ağır sözler, videonun paylaşımı sonrası pek çok gazete ve internet medyası tarafından haberleştirilmişti. Sefer, “Seda Kaya belediye başkan adayı yapılırsa, CHP’ye oy vermeyin” demiş, bu sözleri de büyük tepki görmüştü. Yaptığı paylaşımda Seda Kaya Ösen’in babası Mustafa Kaya için de “Mehmet Ağar’ın finansörü” iddiasında bulunan İbrahim Sefer, mahkeme tarafından yargılandı.

Seda Kaya Ösen ile babası Mustafa Kaya’nın avukatı, mahkemeye, müvekkilleriyle ilgili olarak, “Kadın, toplumda korunması gereken bir varlıktır. Erkek egemen toplumda kadına rahatlıkla saldırılabileceği düşünülmektedir. Sanık hakkında verilecek caydırıcı ceza ile bir nebze de olsa bu düşüncenin ortadan kalkmasını talep etmekteyiz. Ayrıca müvekkil Seda Kaya Ösen'in sosyal konumu da nazara alınarak ceza tayin edilmesini talep ediyoruz. Ayrıca sanık hakkında manevi tazminat davası açtık ve lehimize sonuçlandı. Sanık bu tazminata ilişkin bir ödeme yapmamıştır ve bu da nedamet (pişmanlık) duymadığını göstermektedir” şeklinde bir beyanda bulundu.

HAKARET SUÇUNU İŞLEDİĞİ SABİT GÖRÜLDÜ
Avukatın beyanını da dikkate alan mahkeme, “Sarf ettiği sözlerle, her iki kişiye (Seda Kaya Ösen ve Mustafa Kaya) karşı onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde sözler sarf ederek, hakaret suçunu işlediği sabit olmakla, sanığın her iki kişiye karşı ayrı ayrı aleni ortamda işlediği hakaret suçundan, sanığın 5 AY 25 GÜN HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA” şeklinde mahkumiyetine  ilişkin hüküm kurdu. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmediği, cezanın ertelenmediği ve para cezasına evrilmediği görüldü.

Sanık İbrahim Sefer’in cezasının paraya çevrilmemesi, hükmün açıklanmasının geri bırakılmaması ve cezanın ertelenmemesi nedeniyle, 5 ay 25 gün hapis cezası aldığı açıklandı.