GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Ekim 2024 Çarşamba 11:24

İkramiye krizi ikinci gününde… Sendikadan Tugay’a kınama!

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZENERJİ’deki ikramiye krizi devam ediyor. Genel İş İzmir Şubeleri eylemlerini ikinci gününde de sürdürdü. Sendika Başkanı Ercan Gül, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘alacakları yok’ açıklamasından dolayı Başkan Tugay’ı kınadıklarını dile getirdi.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan Genel-İş 2 ve 9 No’lu şubelerde örgütlü İZENERJİ işçileri, ikramiye ödemelerinde yaşanan gecikme nedeniyle başlattıkları eylem ikinci gününde de sürdü.

Başkan Cemil Tugay’ın makamının da bulunduğu Egemenlik Evi önüne yürüyen büyükşehir işçileri, ‘Direne direne kazanacağız', ‘Hakkımız olanı istiyoruz’, ‘Direnişin simgesi İZENERJİ işçisi’ ve ‘Yaşasın sınıf dayanışması’ sloganlarını attı.

Burada açıklama yapan Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül, “Uzun yıllardır zamanında ödenmeyen ikramiyelerin zamanında ödenmesi için başlatmış olduğumuz mücadelemizin ikinci günündeyiz. Bizim burada bir tek talebimiz var. Ülkedeki bu hayat pahalılığında, paramızın her geçen gün eridiği bir dönemde artık ücretlerimizin zamanında ödenmesini istiyoruz. Paramız her geçen gün eriyor. Biz buraya yeni gelmedik. Uzun zamandır burada temsilcilik yapan arkadaşlarımız var. Bizim paralarımız zamanında ödendiğinde değerlidir. 2021 yılından beri ikramiyelerimiz gecikmeli ödeniyor. Bize artık ayın 30’u tarihi verilmemeli. Bize yakın bir tarih verilmediği takdirde buradan ayrılmayacağımızı tekrardan ifade ediyoruz.” dedi.



CANIMIZ SIKILDI DİYE EYLEM YAPMIYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dün yaptığı açıklamayı de eleştiren Şube Başkanı Gül, “Başkan Tugay’ın ‘alacaklar yokmuş’ açıklamasını da buradan kınıyoruz. Çünkü ikramiye alacağımız var. Biz bir sabah kalkıp ‘hadi canımız sıkıldı, belediyenin önünde eylem yapalım’ diyecek insanlar değiliz. Alacağımız var ve almak için buradayız ve yakın bir tarih verilmeden buradan gitmeyeceğiz. Biz müzakere kapısını açtık ve o masaya davet edilmeyi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.