GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Ekim 2017 Salı 17:49

İki başkan Kavacık referandumu için ne söyledi?

Karabağlar’da bulunan Kavacık’ın Güzelbahçe’ye bağlanması için alınan referandum kararı kentin gündemine oturdu. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce Egedesonsöz’e konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Karabağlar’ın Kavacık Mahallesi’nin Güzelbahçe’ye bağlanması için imza toplanması referandum yapılmasına karar verilmesinin yankıları sürüyor.

- İZMİR'DEKİ O REFERANDUM İÇİN VALİLİK'TEN FLAŞ KARAR!

Kentin gündemine oturan konu için konsensüs oluştu ve Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, MHP Karabağlar İlçe Başkanı İbrahim Uğur, SP İlçe Başkanı Adem Aktaş, Kavacık Mahallesi Muhtarı Şinasi Köse ile bir araya gelerek İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret etti.

HERKES KARŞI, KİM İSTİYOR?

Yetkililer ve siyasi parti temsilcileri bağlanma olayını istemediklerini Vali Ayyıldız’a bildirdi. İki kişi tarafından alınan imzalarla Kavacık'ın hangi ilçeye bağlanacağı konusunda referandum yapılması kararı kentte şaşkınlık yarattı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce Egedesonsöz’e konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

BU TALEBİ DOĞRU BULMADIĞIMI BELİRTEYİM

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Bu talebi doğru bulmadığımı belirteyim. Vatandaşın talebidir, yasal prosedür içerisinde değerlendirilir. Ayrılma gerekçeleriyle ilgili yazdıkları dilekçede belediye çalışmalarıyla ilgili hiçbir şey yok.  Ulaşımla ilgili bir sorunları vardı. Öğrenci servisi Payamlı’ya kadar geliyordu. Otobüs orada kalıyordu, Kavacık’a kendi imkanlarıyla ulaşıyorlardı. O konu zaten çözüldü. Şu anda o servis Kavacık’a kadar geliyor. Neye göre gelişti, ne oldu? Anlayamadım” dedi.

BİR TAKIM TEREDDÜTLERİMİZ VAR

Başkan Selvitopu, “Yasa, seçmen sayısının yarıdan fazlasının imzasıyla referandum kararı alınabilir diyor. Bize gelen dosyayı inceledik. O konuda yeterince bir incelemenin yapılmadığına yönelik bir tereddüdümüz vardı. Onu Valiliğe bildirdik. Onun değerlendirmesini yapacak. Seçmen kütükleriyle karşılaştırılması lazım. İmzaların teyidinin alınması lazım. Vatandaşın zaten yarıdan fazlası istiyorsa referandum yapılır. Biz ona bir şey diyemeyiz. Köydeki incelemede de ulaşımla ilgili imza toplanıyor gibi durumlar olmuş. Bir takım tereddütler var. Valilikten talebimiz onların incelenmesi yönünde oldu” açıklamasını yaptı.

NEREDEN ÇIKTI ANLAMIYORUM, GEREKSİZ BİR KONU!

“Kim ne için, ne yapıyor, ben de bilmiyorum” diyerek konuşmasını sürdüren Selvitopu, “Vatandaştan da bir sıkıntımız yok. Bize gelen bir şikayet yok. Hizmetler yapılıyor. Nereden, nasıl çıktı, ben de anlamadım. Bir anda kendimizi bir şeyin içinde buluyoruz. Karabağlar’ın ismini aldığı şeylerden biri kara üzümdür. Bizim araştırmalarımıza göre Karabağlar’ın isminin geldiği yer Kavacık’ın kara üzümüdür. Kavacık üzümüyle Karabağlar’ın bir bağı var. Bu bağlamda biz doğru bulmuyoruz. Sonuçta orada yaşayan insanlarımız var. Onların düşüncesine biz her zaman saygı gösteririz. Ama benim kişisel görüşüm; şu anda Kavacık’taki insanlarla görüştüğümüzde böyle bir şeyin istediklerini zannetmiyorum. Bizim onlarla her zaman gönül bağımız var. İradeye her zaman saygı gösteririz. Demokrasiye inanan insanlarız. Gereksiz bir konu olduğunu düşünüyorum. Nereden de çıktı anlamıyorum. Hizmetlerde bir kusurumuz olsa anlarım. Dilekçede de böyle bir şey yok. Uzaklıktan bahsediliyor. Tarım kredi kooperatifinin Karabağlar’da değil Menderes’te olduğu yönünde bir takım şeyler var. Bunlar da belediyeyle alakalı şeyler değil. Bu talebimiz üzerine herhalde valilik bir karar verecektir” dedi.

HALK BELEDİYE BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞSÜN

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Neden bunu yapıyorlar, bilmiyorum. Hayırlısı olsun. Duyuyorduk ama referanduma gidilecek kadar olaylardan haberim yoktu. Biz küçücük bir belediyeyiz. Kendi sınırlarımız içinde hizmet vermeye çalışıyoruz. Kocaman bir Karabağlar Belediyesi’nin bir tanecik köyü var. Ne diyebiliriz ki? Karabağlar bir şey söylemedikten sonra bize söz söylemek düşmez. Halk belediye başkanlarıyla görüşsün. Bunun altında ne var, ne değildir… Bilmeden bir şey söyleyemeyiz. Konuyla ilgili benimle gelip bir görüşme yapan yok. Bölgemizde Kavacıklılar var, komşu köy olan Payamlı’dan bizleri biliyorlar. Hassas bir konu şu an için. Keşke daha güzel irdelenseydi, siyasete malzeme olmasaydı” ifadelerini kullandı.