GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
31 Mayıs 2024 Cuma 10:42

İhale günü netleşti: Kaf-Kaf’ın tesisleri açık arttırmada!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, ayrıca Karşıyaka Spor Kulübü’nün Selçuk Yaşar Tesislerinin bulunduğu 42 bin 616 metrekarelik taşınmaz için de 30 yıllık kiralama kararı almaya hazırlanıyor. 27 Haziran günü açık arttırma ile yapılacak olan ihale ile bakanlık 29 milyon 800 bin TL gelir elde etmeyi amaçlıyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in köklü kulüpleri arasında yer alan ve yaşadığı ekonomik sıkıntılar ile gündeme sık sık gelen Karşıyaka Spor Kulübü'nün Şemikler Mahallesi’nde yer alan Selçuk Yaşar Tesisleri için bakanlık düğmeye basma kararı aldı.

Bünyesindeki bazı taşınmazları satış listesine koyan İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, ayrıca Karşıyaka Spor Kulübü’nün Selçuk Yaşar Tesislerinin bulunduğu 42 bin 616 metrekarelik taşınmaz için de kiralama kararı almaya hazırlanıyor.

30 YILLIĞINA KİRALANIYOR
1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonunda Açık Spor Tesis alanı, Park, Yaya Yolu, Taşıt Yolu ve Dere Yatağı olarak geçen alan için İmar planında ayrıldığı amaca/İmar planı ile getirilecek kullanım kararlarına uygun spor tesisi yapılmak amacıyla 30 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikli irtifak hakkını kiralama kararı alan bakanlık ihaleyi pazarlık usulü ile gerçekleştireceğini duyurdu.

29 milyon 800 bin TL muhammen bedel belirlenen taşınmaz için  geçici teminat bedeli 8 milyon 940 bin  TL olurken, ihalenin 27 Haziran günü saat 14:45’de yapılacağı duyuruldu.