GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Aralık 2022 Çarşamba 11:50

İçişleri soruşturma açmıştı... Başkan Sengel'den açıklama!

İçişleri Bakanlığı, 2021 yılında “Love Erdoğan” afişlerinin kaldırılması ile ilgili olarak Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel hakkında soruşturma açtı. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoplu Sengel açılan soruşturma sonrasında açıklama yaptı. Sengel, "Konu, kanunlarla yönetilen bir kentte gerçekleştirilen kanunsuz bir fiilin yasalara uygun şekilde ortadan kaldırılmasından ibarettir" dedi.

EGEDESONSÖZ- Selçuk’ta 2021 yılında şehrin birçok noktasına asılan “Love Erdoğan” afişleri izinsiz olduğu gerekçesi ile belediye tarafından kaldırılmıştı.

Belediye ile AK Parti’yi karşı karşıya getiren olayda aradan 1,5 yıl geçmesinin ardından yeni bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanlığı afişlerin kaldırılması ile ilgili olarak Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel hakkında soruşturma açtı.

SENGEL'DEN SORUŞTURMA KARARI SONRASI AÇIKLAMA
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, izinsiz “Love Erdoğan” reklamlarını kaldırdığı için hakkında verilen soruşturma izni ile ilgili olarak konuştu.

Danıştay tarafından verilen kararı değerlendiren Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, “Konu, kanunlarla yönetilen bir kentte gerçekleştirilen kanunsuz bir fiilin yasalara uygun şekilde ortadan kaldırılmasından ibarettir. Efes Selçuk Belediyesi'nin ve kentimizin gündeminde, kanunlar gereği gerçekleştirdiğimiz işlemlere yönelik siyasi saikler ve hevesler değil kentimiz ve halkımızın ihtiyaçları ve beklentileri var.” dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in açıklamaları şöyle:
'2021 yılında dönemin Ak Parti ilçe başkanı tarafından Efes Selçuk'un çeşitli noktalarına yerleştirilen "Love Erdoğan" yazılı reklam görsellerini kanun gereği kaldırdığımız için, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla hakkımda verilen soruşturma izni Danıştay tarafından uygun görüldü.

Konu, kanunlarla yönetilen bir kentte gerçekleştirilen kanunsuz bir fiilin yasalara uygun şekilde ortadan kaldırılmasından ibarettir.

ESelçuk Belediyesi'nin ve kentimizin gündeminde, kanunlar gereği gerçekleştirdiğimiz işlemlere yönelik siyasi saikler ve hevesler değil kentimiz ve halkımızın ihtiyaçları ve beklentileri var.

Gıda krizi ve yoksulluk sebebiyle beslenme güçlüğü çeken çocuklarımıza yönelik 'Efes Selçuk Çocuklar için Gıda Dayanışması' ve kentimizin geçmiş dönemlerde ihmal edilen ihtiyaçlarına yönelik yeni projeler olmak üzere Efes Selçuk için çalışmaya devam ediyoruz. Gündemimizde insana ve kente dokunan sosyal belediyecilik var.'

NE OLMUŞTU?
ABD'de dünyanın en ünlü meydanlarından biri olan Times Meydanı'nda FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen bir dernek tarafından 'Stop Erdoğan' yazılı ilan verilmesinin ardından olaya tepkiler sürerken, AK Partililer ilanın yayınlandığı aynı alana 'Love Erdoğan' ilanıyla yanıt vermişti. Türkiye'de de bir çok belediye meydanlarına 'Love Erdoğan' yazılı afişler yerleştirerek olaya tepki gösterirken, Selçuk'ta AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından ilçenin çeşitli yerlerine asılan 'Love Erdoğan' afişleri, izin alınmadığı gerekçesi Selçuk Zabıtası tarafından toplatılmıştı. Toplatılan afişlerin yerine ‘Tek sevdamız Atatürk’ afişleri asılmıştı.