GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
12 Mart 2021 Cuma 10:08

İZVAK Başkanı Erten açıkladı: Gündemimizde kongre yok!

İZVAK Başkanı Ali Erten, genel kurulların belli kriterler çerçevesinde yapılmasına izin çıktığını hatırlatarak, "Haziran ayına kadar kongremizi yapmak zorundayız. Fakat şu anda kongre takvimi belli değil. Çünkü kurumumuzun temel taşları kulüplerimizin yoğun maç trafiği söz konusu" açıklamasında bulundu.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Spor Kulüpleri Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, İZVAK yönetimine talip olan Emre Sarıgedik liderliğindeki bir grubun çalışmalara başladığı şu günlerde gündemlerinde genel kurul olmadığını açıkladı. İZVAK kongresini Haziran ayına kadar yapmak zorunda olduklarının altını çizen Başkan Erten, kulüplerin yoğun maç trafiği nedeniyle kongre takvimini netleştiremediklerini, kulüp temsilcileriyle görüştükten sonra tarihi belirleyeceklerini bildirdi.

KULÜPLERLE GÖRÜŞMEDEN TARİH TESPİTİ YAPAMAYIZ
Genel kurulların, İzmir gibi turuncu illerde en fazla 300 kişinin katılımıyla yapılabileceğini hatırlatan İZVAK Başkanı Ali Erten, "Bizim 220 üyemiz var. Katılımcı sayısı açısından bir sorun yok" dedi ve şunları söyledi:

"Kişi başı 8 metrekare gibi bir alan oluşturulması isteniyor. Medyanın da katılımını düşünürken, bu kriteri yerine getirebilmemiz için bir spor salonu kiralamamız gerekecek. Bu sorunu halletmek de yetmiyor, kulüplerle görüşmemiz lazım. Kulüp temsilcilerinin yer almadığı bir genel kurul elbette düşünülemez. Fakat takımlarımızın 3-4 günde bir maç trafiği söz konusu. Bu durumda, kulüplerle görüşüp en uygun tarihi tespit etmemiz gerekiyor. Kulüplerin takvimine uygun bir program yapmak zorundayız."